Jubileum: de Samsung Galaxy S2 wordt 2 jaar!

Jaja, het is alweer twee jaar geleden dat de Samsung Galaxy S2 op de markt verscheen. Toendertijd was het toestel echt ‘cutting edge’, met de dualcore processor, en het Super Amoled Plus scherm – en het succes van het toestel was, voor die tijd, overweldigend. En nu? Hoe staat de Galaxy S2 er vandaag de dag voor?

samsung-galaxy-s2-2-jaar Jubileum: de Samsung Galaxy S2 wordt 2 jaar!

Natuurlijk is de Galaxy S2 al een tijdje niet meer de top van Android-smartphoneland. Na de S3, is inmiddels ook de Samsung Galaxy S4 op de markt – een toestel dat met een quadcore processor en het 1080p Full HD scherm laat zien hoe ontzettend snel de technologische ontwikkelingen zijn gegaan de afgelopen twee jaar.

Helaas begint de laatste weken ook écht zichtbaar te worden dat de Galaxy S2 langzaam aan het einde van haar commerciële leven komt. Steeds minder winkels leveren het toestel, en langzaam maar zeker duikt de plaatsvervanger – de Galaxy S2 Plus op. Dit toestel is op veel gebieden een exacte kopie van de Galaxy S2 – hetzelfde design, hetzelfde scherm, dezelfde camera. Maar verrassend genoeg een minder krachtige processor, en maar 8 GB opslagcapaciteit. Het woordje ‘Plus’ is dus een beetje verwarrend – wat ons betreft had Samsung de originele Galaxy S2 gewoon nog een tijdje in de winkels laten liggen.

Dit alles betekent overigens niet dat de Galaxy S2 nu uitontwikkeld is. Volgens geruchten volgt er later dit jaar nog één grote update voor het toestel, naar Android 4.2 – het zijn geruchten, dus laten we hopen dat dit klopt.

Maar hoe je het ook wendt of keert: de Galaxy S2 heeft het dus 2 jaar volgehouden als bestseller in smartphoneland: een hele prestatie, gezien de snelheid waarmee smartphones zich ontwikkelend. En ook nú kun je ‘m dus nog gewoon kopen, al moet je misschien wat beter zoeken (op onze bestelpagina HIER vind je nog steeds winkels die ‘m aanbieden – al worden het er dus minder).

Galaxy deal tips

Reacties

  • tonytrimb zegt

   ga naar instellingen/ kies applicatie beheer/ swipe naar links totdat je boven : alles ziet staan/ zoek nu ;google play music , en klik op de app: kies hier uitzetten 🙂
   de app staat nu helemaal onderaan bij je apps (uitgeschakeld)
   succes

  • tonytrimb zegt

   Vrij eenvoudig:
   ga naar instellingen/ kies applicatie beheer/ swipe naar links totdat je boven : alles ziet staan/ zoek nu ;google play music , en klik op de app: kies hier uitzetten 🙂
   de app staat nu helemaal onderaan bij je apps (uitgeschakeld)
   succes

 1. tonytrimb zegt

  Ik ben nog steeds zeer tevreden met mijn S2 (v4.2.1) en ben niet van plan om 650 euro uit te geven voor een S4 die snel stuk gaat als hij valt. Gorrila 3 is perfect tegen krassen,maar niet tegen vallen in de dunne omlijsting van de S4. na de Iphone is het samsung ook gelukt een scherm breker te produceren. Verder is het een mooi toestel, maar te duur voor wat je krijgt en de nieuwe slimme software zoals scrollen met je ogen werkt niet lekker.

  volgens kieskeurig is de S2 plus beter : nml. S2 1gb geheugen en s2plus 8gb … Archhh…sukkels van kieskeurig… 8GB bij s2plus is de opslag en niet het werkgeheugen!

 2. Erikje zegt

  Die van mij heeft ook zijn tweede verjaardag al gehad. Op dit moment is er nog niets in de markt wat een echte verbetering zou zijn. De S4 vind ik te groot en te duur, en battery life schijnt ook niet zo denderend te zijn. En als het display zo snel breekt, laat dan maar.

  Misschien dat de google x phone (als hij komt) nog iets is, met goeie battey life en goeie robuustheid. In elk geval doet de S2 het nog erg goed. Het lijkt wel of de industrie een beetje op zijn gat ligt, of is de smartphone gewoon volwassen geworden?

 3. Stefan zegt

  Ik heb m’n S2 een paar weken terug met zijn twee jarig jubileum verkocht. Hij heeft het twee jaar (waarvan één jaar als reserve telefoon naast mijn S3) heel goed gedaan. Één probleem mee gehad en daardoor moest het moederbord (gelukkig kosteloos) vervangen worden. Het was de telefoon die me verlost heeft van de iPhone 3G wat een hel was nadat een update uitgebracht was door Apple waardoor het toestel zo langzaam werd dat het amper meer te gebruiken was. Terug gaan in firmware is geen optie bij Apple en mede daardoor ben ik zo van Android gaan houden, alles is aan te passen van launcher tot firmware en van live wallpaper tot opstart animatie.

  Nu is het tijd voor de S3 om voor reserve telefoon te spelen en wordt overgenomen door mijn nieuwe S4.
  Ik hoop dat ze het beide zo lang uithouden als de S2.

Praat mee