Samsung Galaxy tip: batterijpercentage weergeven in de statusbalk

Het zal je maar gebeuren: op jouw Samsung Galaxy telefoon zie je niet direct het batterijpercentage in de statusbalk, bovenin. Hoe zorg je dat deze wel degelijk wordt weergegeven?

Samsung Galaxy batterijpercentage tonen: zo doe je dit

Het zal je maar overkomen, na een update, na een grap van een vriend(in) of op je gloednieuwe Galaxy telefoon: je ziet weliswaar het batterij-icoontje rechts bovenin beeld, maar het percentage zelf wordt niet weergegeven. Er zijn dan allerlei manieren om alsnog precies te zien hoe vol of leeg jouw accu op dat moment is – bijvoorbeeld door je notificatiescherm in beeld te vegen. Maar het is natuurlijk nog handiger als jouw telefoon het gewoon direct toont.

Hoe je het percentage permanent in de statusbalk kunt laten tonen, hangt af van welke Android versie jouw Galaxy heeft. Heeft jouw Galaxy al Android 9 en One UI (Galaxy S10, Galaxy S9, S8, Note 9, Note 8, Galaxy A50, A40, A9, A8, A7 en A6)? Ga dan in je Instellingen naar Meldingen, en tik daar op Statusbalk. Je kunt nu de schakelaar achter Batterijperc. weergeven aanzetten.

Batterijpercentage tonen in Android 9 met de One UI

Heb jij een Galaxy die op Android 8 of ouder draait? Ga dan in de Instellingen naar Display, scroll een stukje naar beneden en tik nu op Statusbalk. Je vindt daar nu dezelfde Batterijperc. weergeven schakelaar die je aan kunt zetten om het percentage weer te tonen.

Batterijpercentage tonen in Android 8 of eerder

Meer van dit soort kleine dingen?

Heb jij ook wel eens dat je wéét dat een functie ergens moet zitten, maar je kunt ‘m toch niet vinden? Laat het ons hieronder weten – al dan niet inclusief waar je ‘m uiteindelijk gevonden hebt – en misschien lichten we die ook wel uit. Tenslotte ben je zeker niet de enige die op zoek is of was naar die ene schakelaar, knop, schuif of vink.

Lees de reacties (4)

  • In Android 9.0 is het niet meer mogelijk om bij locatie-instellingen manier van GPS in te stellen. In Android 8, had je nog de mogelijkheid om hoge precisie, Mobiel en Wifi, of alleen GPS te kiezen. In Android 9, kun je alleen scannen via Wifi of Bluetooth kiezen.

    Weet iemand hoe dit in Android 9 weer mogelijk is om te kiezen?

    • Dat komt omdat dit in Android 9 veranderd is. Het is ook niet nodig om dit te kunnen kiezen want de functionaliteit is hetzelfde gebleven. Wanneer je scannen via wifi en Bluetooth hebt ingeschakeld dan staat dit gelijk aan de optie "hoge precisie" in android 8. Zet je ze uit dan gebruikt ie alleen gps en bespaar je daarmee batterij. Je hebt dus dezelfde mogelijkheden alleen hebben ze het anders genoemd nu.

  • Het batterijpercentage laat ik weergeven door de app AccuBattery. (Dan komt het links te staan in de statusbalk. De app is een aanrader voor mensen die hun accu langer gezond willen houden door niet te hoog opladen.)

  • Hallo.
    Hoe geef je de klok en batterij weergop je startscherm een ander kleur. Samsung s20 plus