Dit is een flauwe Samsung Galaxy S10 (Plus) vingerafdruksensor tip (maar wel effectief)

Tot onze verrassing lijkt Samsung's ultrasone vingerafdruksensor in de Galaxy S10 en S10 Plus steeds beter te worden. Nee, niet door updates, maar door twee andere factoren: ervaring en geduld.

Galaxy S10 vingerscanner tip

In onze Galaxy S10 review concludeerden we, dat de ultrasone vingerscanner in het display weliswaar goed werkt, maar niet zo snel is als de ‘oude' sensoren van, bijvoorbeeld, de Galaxy S9. En hoewel Samsung onlangs beloofde de werking de komende tijd te gaan verbeteren in toekomstige updates voor de Galaxy S10, is de hardware gewoon nog vrij nieuw. Toch merken we – een beetje tot onze eigen verbazing – dat de werken steeds vloeiender lijkt te worden.

Lange tijd vermoedden wij dat de Galaxy S10 en S10 Plus mogelijk door de AI-software steeds beter wordt in het herkennen van vingerafdrukken. Toch noemden de Zuid-Koreanen dit niet tijdens een recente blogpost over het gebruik van kunstmatige intelligentie in de toestellen – op zijn minst een gemiste PR kans, maar waarschijnlijk een goede indicatie dat dit toch niet gebeurt.

Dan blijft toch de logische conclusie over die onze collega's van SamMobile al eerder trokken, maar waar wijzelf niet zo snel in mee wilden gaan. Een onbewuste leercurve lijkt de sensor ook na langer gebruik steeds beter te maken. Je eigen motorische geheugen past zich ook na weken steeds beter aan aan de meest effectieve manier om je vingerafdruk te scannen. Het effect hiervan is – zo concluderen wij nu dan toch – verrassend merkbaar.

En dus komen we hier uit bij de volgende flauwe tip: de vingerscanner van de Galaxy S10 (Plus) wordt steeds beter, naarmate je ‘m langer gebruikt. Geef dit proces rustig enkele weken – verwacht niet na een paar dagen al optimale resultaten. Flauw? Ja. Sorry? Ja. Maar wel effectief, dus 😉 .

Beter dan gedacht?

Is de ultrasone vingerafdruksensor van de Galaxy S10 (Plus) overall dus beter dan gedacht? Ja en nee. Ja, want het hierboven beschreven effect telt mee. Maar toch nee, want uiteindelijk is de hardware gewoon nog niet zo ver doorontwikkelde als de ‘oude' sensoren. Zelfs als je perfect gewend bent, zal de sensor van de Galaxy S10 nooit zo snel zijn als de sensor van de Galaxy S9, waar je net zo goed aan went. Of als de sensor van de Galaxy S10e, want laten we wel zijn: die werkt echt razendsnel, met een minder uitgerekte leercurve.