Samsung Galaxy S10 tip: zo maak je groothoek-foto’s in Whatsapp

Met de groothoeklens en de camera-app van de Galaxy S10 maak je erg mooie foto's. Maar wist je dat dat je deze lens nu ook kunt gebruiken als je direct in Whatsapp foto's maakt? Je moet alleen even weten hoe.

Galaxy S10 tip: groothoek foto's met Whatsapp maken

Met in meest recente Galaxy S10 updatehaperend, maar vooruit – blijkt stilletjes nog een belangrijke verandering verstopt te zitten. De nieuwe software geeft namelijk ook third party applicaties toegang tot de verschillende lenzen van de Galaxy S10. Een van de applicaties die nu gebruik kan maken van de nieuwe cameramogelijkheden van het toestel, is Whatsapp – aldus de collega's van SamMobile.

Iedereen kent de ingebouwde camera van Whatsapp wel. En een korte blik daar leert dat er geen nieuwe opties/knoppen/etc. zijn verschenen. Maar als je goed oplet, kun je toch wisselen tussen de normale en de groothoeklens van de Galaxy S10. S10e of S10 Plus. Om dit te doen, moet je heen en weer switchen tussen de camera's voor en achter. Iedere keer dat je naar de camera achter wisselt, zal Whatsapp een andere lens kiezen.

Anders gezegd: als je in Whatsapp naar de camera gaat, wissel je eerst naar de frontcamera. Als je nu direct terug gaat naar de camera achter, zul je zien dat er nu een andere lens gebruikt wordt – de groothoeklens. Om toch weer de normale lens te gebruiken, switch je weer naar de frontcamera, en gelijk terug naar de achtercamera – et voilà, je kijkt weer door de normale lens.

Met een beetje wisselen kun je nu dus meer halen uit de standaard camera van Whatsapp zelf – al moeten we eerlijk zeggen: je maakt toch echt mooiere foto's, en hebt meer mogelijkheden, met de volledige camera-app van de Galaxy S10. Of we binnenkort ook de optie krijgen om bijvoorbeeld de zoomlens van de S10 en S10 Plus te gebruiken durven we niet te zeggen. Maar deze is voor de meeste Whatsapp-gebruik(st)ers vermoedelijk gewoon minder nuttig.

Lees de reacties (2)

  • Kwam dit bericht tegen en gelijk getest. werkt inderdaad leuk.
    Staat er volgens mij niet bij maar het werkt ook voor de front cam van mijn S10Plus
    Je kan het zelfde truukje uithalen met de front cam zodat je bredere selfies kan maken :-)