Samsung Galaxy A7 of A9 screenshot maken: beter veeg je

Hoe maak je een screenshot op de Samsung Galaxy A7 en op de Galaxy A9? Net als op iedere andere Galaxy, inderdaad. Echter: op deze toestellen hebben wij een duidelijke voorkeur voor een andere methode.

Galaxy A7 of A9 screenshot maken

Net als op iedere Samsung telefoon die de laatste tijd op de markt kwamen, kun je een Galaxy A7 screenshot op een aantal manieren vastleggen. Normaal geven wij altijd de tip om de methode met de Aan/uit-knop en de Volume omlaag toets te gebruiken. Dat werkt prima, en betrouwbaar. Echter, op de Galaxy A7 is wat nieuws aan de hand.

Op het toestel zitten de volumetoetsen namelijk niet in de linker zijkant, maar daar tegenover: rechts, boven de Aan/uit-toets. Dat maakt het onmogelijk – of nouja: onhandig – om screenshots met één hand te maken. Je kunt de toetsencombinatie wel gebruiken, maar dan heb je beide handen nodig.

Galaxy A7 en A9: Aan/uit-knop en Volume omlaag tegelijk indrukken is niet handig

Na weken van gebruik zijn we tot onze eigen verrassing tot de conclusie gekomen dat Samsung's bekende ‘veeg-screenshot' het meest praktisch is. Je veegt dan met een gestrekte hand horizontaal over het scherm. Het maakt niet uit of je van links naar rechts veegt, om omgekeerd. Normaal gesproken staat de optie standaard ingeschakeld. Eventueel doe je het zelf als je via Instellingen naar Geavanceerde functies gaat, en daar Vegen voor schermafbeelding inschakelt.

Het vergt misschien een beetje oefening, maar als je de beweging in de vingers – hand, eigenlijk – hebt, werkt het prima. Je hebt uiteraard nog steeds twee handen nodig om zo een schermafbeelding te maken. Echter, tenminste hoef je je Galaxy A7 of A9 niet op een of andere onnatuurlijke manier te draaien of vast te houden.

Uiteraard biedt de Schermafbeelding functie op de Galaxy A7 of A9 gewoon dezelfde opties als op andere Galaxy telefoons. Je kunt op het pijltje tikken om scrollend meer vast te leggen (Scrollen door afbeelding). Je kunt direct de afbeelding bijsnijden, of delen met je contacten. En je kunt direct op de inhoud van de afbeelding tekenen/schrijven met je vingers.

Heb jij ook een Galaxy A7 of A9? Wat vind jij de handigste manier? Vegen, of toch de toetsencombinatie?

Lees de reacties (3)