Samsung Galaxy A40 (A20e, A10) tip: notificaties zonder LED of AOD

Op Samsung's nieuwe, compacte Galaxy A40 en Galaxy A20e zit geen notiticatielampje. Hoe kun je dan toch snel weten of je oproepen, berichten of andere meldingen hebt gemist?

Galaxy A40 tip: meldingen zonder notificatie LEDje

Notificatie LEDjes zul je in Samsung's telefoonaanbod anno 2019 vergeefs zoeken. In plaats daarvan hebben de meeste toestellen een zogeheten Always On Display (AOD) – een scherm waarop je altijd informatie kunt zien, ook als hij uitgeschakeld is. Echter, de Galaxy A10, A20e en A40 hebben ook zo'n AOD niet. Wat doe je dan? Nou, het volgende, bijvoorbeeld.

Tap-to-wake op de Galaxy A40

Als je een Galaxy A40, dan heb je een handige functie die we al even in onze review van het toestel noemden: tap-to-wake. Of in normaal Nederlandse: Twee keer tikken om te wekken. Je schakelt hem scherm dan heel even in door er twee keer op te tikken. Dat is vaak net even handiger dan je vinger op de vingerafdruksensor leggen, of de Aan/uit knop aan de zijkant indrukken. Je krijgt dan het normale vergrendelscherm te zien – inclusief alle meldingen.

Je schakelt Twee keer tikken om te wekken in als je in de Instellingen naar Geavanceerde functies gaat. Kies vervolgens Bewegingen en gebaren, en schakel bovenaan het menu Twee keer tikken om te wekken in.

A40: tap-to-wake
A20e: slim melden

Slim melden

Op de Galaxy A20e en A10 zit ook deze functie niet – het zijn tenslotte Samsung's goedkoopste smartphones dit jaar. Op deze toestellen zit wel Slim melden: deze feature zorgt ervoor dat het toestel even trilt als je ‘m oppakt en nieuwe meldingen hebt. Je kunt Slim melden ook aanzetten als je via Instellingen naar Geavanceerde functies gaat, en daar Bewegingen en gebaren kiest.

Flitsmelding

En dan is er nog een derde optie: je kunt ook de flitser van de camera laten knipperen bij nieuwe meldingen. Ga in de Instellingen naar Toegankelijkheid en tik vervolgens op Geavanceerde instellingen. Je kunt nu de optie Flitsmelding kiezen. Op de Galaxy A10 en A20e heb je nu de keuze om de Cameraflitser in te schakelen, zodat deze een lichtsignaal geeft bij nieuwe meldingen. Op de Galaxy A40 heb je hier nog een tweede optie: Schermflits. Daarbij licht het gehele display op bij een nieuwe melding.

Galaxy A40
Galaxy A20e

Afhankelijk van welk toestel je hebt, kun je dus toch op meerdere manieren zien of voelen of je nieuwe meldingen hebt – ook zonder notificatielampje of AOD. Heb jij nog andere manieren uitgevogeld om het gebrek aan LEDje of AOD op jouw Galaxy op te lossen? Hieronder lezen we het graag!

Lees de reacties (8)

  • Ik gebruik zelf de app "LED me know". Deze kun je zo instellen dat er een knipperende ring om de camera te zien is. Per app kun je een kleur instellen. De app is gemaakt voor de S10 dus niet alle opties zijn functioneel maar voor een gratis app zonder reclame is het best een goede optie.

  • Als de telefoon "uitgeschakeld" is doet niks het en dus ook AoD niet. AoD doet het wel als de telefoon aan maar ook standby staat.

    • "een scherm waarop je altijd informatie kunt zien, ook als hij uitgeschakeld is" het scherm kan wel uitgeschakeld zijn ;)

  • De app glimp meldingen installeren, en voila je scherm licht op bij alle meldingen.
    Werkt perfect