Probleem met de Kids Stand op de Samsung Galaxy Note 3: hoe sluit je ‘m af?

Gisteren arriveerde een update op de Samsung Galaxy Note 3, die onder meer de Kids Stand naar het toestel brengt. Nu blijkt dat er een bug meegekomen is, waardoor de Kids Stand zich – in ieder geval bij sommige gebruik(st)ers, waaronder wijzelf – niet laat afsluiten zoals het hoort. Toch is het ons gelukt om er weer uit te komen. Update: ook op de Galaxy S4 kan hetzelfde probleem voorkomen. Als het goed is werkt de onderstaande oplossing ook op dit toestel.

Om de Kids Stand te verlaten tik je normaal gesproken op het icoontje rechts onderin beeld. Na het invoeren van je ingestelde pincode kom je vervolgens weer in je normale startscherm terecht. En hoewel dit op de Galaxy S5 vlekkeloos werkt, zorgt een bug op de Galaxy Note 3 ervoor dat je na het invoeren van je pincode gewoon wéér in de Kids Stand terugkomt. Niet erg handig dus, en het lijkt dan ook verstandig deze – zolang de bug niet gefixt is – beter helemaal niet te gebruiken.

Echter, wie ‘m al heeft geïnstalleerd, én last heeft van de bug kan met wat moeite weer uit de Kids Stand komen. In ieder geval is het ons op de volgende wijze gelukt.

Ga eerst naar het Kinderslot (1), voer je pincode in (2) – die het nu wel doet, en op het menuutje (3). Kies nu voor de optie Algemeen (4), en tik op Resetten (5). Voer opnieuw je pincode in, en bevestig dat je de Kids Stand wilt resetten (6).

Flauw genoeg ben je er nu nog niet. Houdt de Power toets van je Galaxy Note 3 ingedrukt, zodat het Apparaatopties menu verschijnt, en kies voor Opnieuw opstarten (7).

Ook na het herstarten ben je nog niet uit de Kids Stand, maar omdat we de instellingen net hebben gereset kom je nu weer in het beginscherm van deze stand terecht. Vanuit dit scherm kunnen we wat meer doen. Houdt je Home knop nu een paar seconden ingedrukt tot de lijst met Recente apps in beeld verschijnt, tik op het applicatiebeheer icoontje (8).

Om definitief uit de Kids Stand te komen, moet je nu alleen nog de Standaard instellingen ervan wissen: tik daar achter Kids Stand op Wissen (9). Druk nu weer (kort) op je Home toets, kies TouchWiz-start als startapplicatie (10) en tik op Altijd (11). Als je dit bevestigt (12) kom je weer in je normale startscherm.

Zo, dan ben je weer uit de Kids Stand, die je – zoals gezegd – even links laat liggen tot Samsung een oplossing heeft voor deze bug.

Heb jij een simpeler oplossing gevonden voor iedereen die klem zit in de Kids Stand? Schroom niet, en deel deze met ons en de rest van Nederland!

Lees de reacties (15)

    • Daar kunnen meerdere redenen voor zijn. Heb je je toestel bij een provider gekocht? M.a.w. is 'ie branded?

  • KPN klanten kunnen hem nu ook krijgen, kreeg net de melding binnen van de update en ben hem aan het downloaden.

    • Ervanuit gaand dat je het ook al handmatig geprobeerd hebt (Instellingen -> Toestel-info -> Software-update -> Nu bijwerken), bestaand natuurlijk nog de kans dat je een 'importtoestel' hebt. Dit kun je checken als je in de telefoonapp *#1234# invoert. De code achter het kopje CSC dat je dan te zien krijgt moet beginnen met G900FPHN... als het toestel Nederlands is (dit staat los van de taal waarop hij ingesteld staat).

    • Dat je een Vodafone 'branded' toestel hebt :) Nog even wachten dus, tot de update ook voor die toestellen beschikbaar is.

1 2