Nieuwe update unbranded Samsung Galaxy S4 brengt Kids Stand, betere prestaties, Knox 2.0

Dat hij eraan zat te komen wisten we al, en nu arriveert ‘ie dan ook op de unbranded Samsung Galaxy S4 in Nederland: de update die onder meer de Kids Stand naar het toestel brengt.

samsung-galaxy-s4-update-juli-xxugnf1 Nieuwe update unbranded Samsung Galaxy S4 brengt Kids Stand, betere prestaties, Knox 2.0

Deze update voor de Galaxy S4, met firmwareversie nummetje XXUGNF1, brengt onder andere Knox 2.0 en de Kids Stand – bekend van de Galaxy S5 – naar het toestel. Ook zouden de prestaties na de update beter zijn, en gaat de batterij als het goed is langer mee dankzij verbeteringen in het energiebeheer van de Galaxy S4.

Om de Kids Stand te kunnen gebruiken, zul je deze eerst moeten installeren. Je vindt de daarvoor benodigde applicatie na installatie van de update tussen de overige apps.

samsung-galaxy-s4-kids-stand Nieuwe update unbranded Samsung Galaxy S4 brengt Kids Stand, betere prestaties, Knox 2.0

De update is ruim 155 MB groot, en kan dus het beste via WiFi verbinding op het toestel geïnstalleerd worden. Maar natuurlijk kun je je unbranded Galaxy S4 ook via Samsung’s Kies programma updaten.

Heb jij de update van vandaag geïnstalleerd? Wat zijn jouw ervaringen?

Update: net als op de Galaxy Note 3, schijnt ook de Kids Stand op de Galaxy S4 bij sommige gebruik(st)ers tot problemen te leiden. De stand laat zich niet meer afsluiten op de normale manier. Een ontsnappingsroute vind je in ieder geval HIER.

 

Beste Galaxy S4 deals per provider

Reacties

  • zegt

   idem ditto.. als de telefoon even niet gebruikt is reageert de interface niet meer en moet je een 30 seconden wachten voor er wat gebeurt.
   Telefoon reset spontaan. En bij het ontvangen van een oproep kan ik niet opnemen (interface reageert niet) en reset hij…

 1. Rogiers Raf zegt

  Schandalig!!!!!!!
  Na de update op 3 juli is de mobiele verbinding verlaagd van H+ of 4G naar E!!! internet is overal tergend langzaam geworden… als dit niet vlug verbeterd is dit mijn eerste en laatste samsung ooit!!!
  Van 4G naar E snelheid na update!!!!!!!!

  • Michel zegt

   Zou even contact met je provider zoeken, misschien de instellingen opnieuw naar je telefoon laten sturen of iets dergelijks.

  • DWMiller zegt

   Nergens last van hoor! Alles functioneert prima. Hij is voor m’n gevoel iets vlotter in het reageren. 4G werkt gewoon (TMobile), en bellen, internet, alles werkt normaal. Batterij heb ik nog niets van gemerkt. Vind het sowieso niet slecht, die batterij. Vergeet niet dat het een megagroot scherm is, in verhouding tot iCrap, en de CPU veel sneller, etc.

   • brian zegt

    Ook enkel edge na update. Ook wifi trager :s
    Wat help voor edge is gsm netwerk modus van lte naar enkel wpa. Dan heb ik direct weer h+.
    4g geen probleem hier. Maar zodra 4g bereik iets zakt. Direct edge. ( 3g , h en h+) zijn verdwenen als ik auto netwerk aanzet ( lte wpa gsm … )
    Help

  • Michael zegt

   Ik zou als ik jullie was even contact opnemen met jullie provider. Misschien kunnen ook de mobiele internetverbindingsinstelling veranderd zijn door de update en raad ik ook even aan om dat voor de zekerheid te controleren.

 2. Roos sip zegt

  Vanmorgen update uitgevoerd, maar nu geen internet meer via netwerk… Allen nog via de wifi. Hoe is dit op te lossen?

 3. Theo de Nijs zegt

  Na update geen internetverbinding meer. Eerst alles nagelopen, toen uiteindelijk maar terug naar fabrieks- instellingen terug.
  Ook dit is geen oplossing. Moet zeggen dat Samsung er een rotzooitje van maakt.
  Ik heb een standaard toestel geen rare zaken er op en toch krijgen ze het voor elkaar dat de betrouwbaarheid daalt naar het nulpunt. Je zou toch denken dat een update een verbetering zou zijn.
  Erg jammer van Samsung

 4. Renée zegt

  Mijn samsung start na de update ook constant opnieuw op uit zichzelf…ook tijdens gesprekken! Dit is heel erg irritant! Graag snel een oplossing/verbetering!!!!!!!!!!

 5. Ruud zegt

  Kan me niet vinden in bovenstaande. Na de update blijft de telefoon gewoon aan na of tijdens een gesprek. Ook 4g blijft gewoon werken.

 6. Ali zegt

  Hallo allemaal, ook bij mij start de telefoon telkens opnieuw op tijdens een gesprek of een whats app bericht of een email bericht en wellicht ook bij gebruik van andere apps. Dit is echt waardeloos van Samsung! Tot voor kort was ik groot fan van Samsung en als ze dit niet snel fixen dan word dit mijn laatste Samsung. Als je de update nog niet geinstalleerd hebt doe het dan vooral niet! Als iemand een oplossing heeft graag hier posten zodat alle andere personen dat kunnen toepassen, want nu is het echt waardeloos. Weet iemand toevallig ook hoe je deze laatste update weer ongedaan kunt maken? Hoop dat iemand een oplossing of een work around heeft…

 7. Harry234 zegt

  Hij werkt nog zoals bedoeld, geen problemen tot nu toe. Stabiliteit upgrade was wel nodig. Heb me al een paar keer verslapen omdat de telefoon snachts was vastgelopen.

 8. jacky zegt

  Update gedaan.
  Blijkbaar behoor ik tot een van de gelukkige waarbij het toestel gewoon blijft werken na de update.
  Geen last van geen of trage internet verbinding en ook niet dat mijn toestel opnieuw opstart.

 9. Evelien zegt

  Ik krijg nu ook de update maar na het lezen van bovenstaande reacties vraag ik me af of ik de update beter niet kan doen.. Is het mogelijk om de update te verwijderen (nu kan ik alleen kiezen uit installeren of later)?
  Of moeten deze updates gedaan worden?
  Bedankt alvast!

 10. Bas zegt

  Na de firmwareupdate geen problemen. Alles draait soepel en 4G blijft het ook gewoon doen. Kids mode niet geprobeerd maar zag hem wel staan net zoals knox 2.0. Die staat nu in me meldingenvenster standaard om daar naartoe te schakelen en weer terug.
  Batterij en de rest geen veranderingen gemerkt.

 11. John zegt

  Na update start mijn telefoon altijd maar opnieuw op omwille van een Knox internal partition error. Hoe kan dit opgelost worden. Heel vervelend

 12. Jacks.mom zegt

  Ik heb nog helemaal geen melding gekregen en bij software geeft hij ook aan alles is u to date. Maar dat is dus blijkbaar niet zo…
  Ik heb dit toestel pas heel kort maar direct grote problemen, nog niet goed kunnen gebruiken en al opgestuurd ter reparatie maar daar constateren ze niks (heb het volledig frezen maar even met mijn iphone gefilmd en zal dat bij de volgende reparatie aang3ven.

  Gsm hangt freezed 9 van de 10 keer na willen ontgrendelen, weet nu dat wel de toets int midden het doet maar touch screen en tiptoets helemaal noet-
  En als je hem dan weer vergrendel met de aanuit toets, krijg je hem niet meer aan’ scherm blijft zwatt- accu eraf en opnieuw aan zetten of de toets zeeeeeeker 30 aan 40 seconde indrukken vooraleer er een tril komt en opnieuw opstart…

  De service van provider is zeer beneden de maat..

  Herkent iemand deze problemen? Zo ja heeft iemand er een mogelijke oplossing voor?

  Groetjes van de mama van Jack

 13. Cindy zegt

  Update gedaan, jammer! Synchronisatie werkt niet naar behoren. Heb alleen nog edge en mijn batterij loopt sneller leeg 🙁

 14. zegt

  Hier ook problemen na de update. Vastlopers, na ontgrendelen valt het app. gewoon uit en start opnieuw op…apps die vastloper etc. Waardeloos. Hopelijk snel een patch of fix.

 15. Lianne zegt

  Helaas na de update erg slechte verbinding met wifi. Eerst thuis al en nu ook bij mijn vriend. Krijg soms met vlagen een whats app binnen. Soms wel twee uur later. Netwerk al laten vergeten en opnieuw verbonden. Niets helpt. Erg jammer!

 16. sabrina zegt

  Na de update start ie iedere keer op nieuw op ook tijdens gesprekken en apps hij valt dan uit en gaat weer aan heel irritant snel oplossen graag!!!!!!!

 17. Pieter zegt

  Ook ik heb het probleem dat na de update, m’n telefoon de hele tijd random opnieuw opstart. Dit was mijn eerste en laatste samsung telefoon….

 18. demets freek zegt

  SSchandalig samsung. na die update heb ik enkel maar edge internet terwijl ik altijd minimum h had. Weet iemand soms niet hoe je het kan verhelpen ?
  Bedankt

 19. Bart Winkeler zegt

  Nog niet gelezen bij deze ervaringen: ik heb Samsung Knox nog nooit op mijn S4 gebruikt, maar krijg nu wel de melding dat ik het wachtwoord moet invoeren om Knox in te schakelen. Dat wil ik weliswaar niet, maar de melding wil ik wel kwijt. Aangezien ik geen wachtwoord heb ingesteld, is Knox nu voorgoed onbruikbaar. Dat is dan ook wel weer behoorlijk balen! Hoe kom ik aan een wachtwoord reset?

 20. Annet Schonenberg zegt

  Hier gisteren de update gedaan. Sindsdien werken sommige apps niet meer naar behoren. Het touchscreen werkt soms niet meer. Er zit een vertraging in bepaalde apps, bijv een timer die 10 minuten later pas afgaat. Bij het openen van sms verdwijnt pas veel later het icoontje boven in en de aanduiding van hoeveel sms er binnen zijn bij het icoon van sms. 4G werkt wel naar behoren en wifi ook bij mij. Maar zo betrouwbaar mijn smart phone was, zo onbetrouwbaar hij nu is. Start ook hier ineens opnieuw op. En vooral heel irritant dat mijn phone weer vastloopt bij de melding dat er nieuwe updates zijn van apps. Dat mijn oude sgs dat deed, tja oud beestje. Maar een recent gekochte sgs4. Het maakt mij zo nu en dan behoorlijk agressief.

 21. Wg zegt

  Hier ook problemen na update.
  Telefoon valt uit tijdens ieder gesprek (telefoon is toch om mee te bellen)??
  Scherm ‘bevriest’ na ontgrendelen. Moet je eerst weer vergrendelen en opnieuw ontgrendelen en dan doet hij het weer.
  En een stuk minder snel. Hapert elke keer en apps lopen vast met melding dat app afgesloten is en of je een rapport wilt sturen. Beter is terug naar JellyBean, is beter dan KutKut.

 22. Hannelies zegt

  Hier ook hetzelfde steeds-weer-opstartprobleem en na ontgrendeling vastlopen van het startscherm net als allen hierboven aangeven.
  De weerapp van weather.com in het startscherm werkt daarmee ook slecht of helemaal niet.
  Ik hoop dat ze er snel wat aan doen want dit is geen beste beurt van Samsung!

  • Hannelies zegt

   kom even terug op de weerapp/widget weather.com: doet het wel na een andere instelling bij “locaties”aan te vinken.
   je moet het maar weten…!

 23. Benji zegt

  Hier hetzelfde probleem met mobiel internet sinds de update: bijna altijd edge verbinding, terwijl dit vroeger altijd H+ of 4G was! Wat wel een zeer tijdelijke oplossing is: netwerkoperator op handmatig zetten, zo kun je toch weer een half uurtje genieten van ‘goed’ internet!

  Iemand misschien al een ‘permanente’ oplossing gevonden hiervoor?

 24. gunther zegt

  Hier ook dezelfde netwerk problemen.
  voor de 2 maal contact opgenomen met samsung.
  nu moet ik naar een servicepunt van samsung komen, waar ze het toestel nakijken.
  ze hadden het al over eventuele schade, berokkend door verkeerd gebruik…
  toch ook maar gemeld dat er meerdere mensen met dezelfde problemen zitten, na de update!

 25. zegt

  Na talloze problemen (zoals ik hier boven al beschreven had) heb ik contact opgenomen met de Samsung support helpdesk. Niets dan lof voor de kundige wijze waarop ze mij hebben geholpen. Uiteindelijk heb ik de problemen zelf verholpen door eerst met het programma ‘Kies3′ een back-up te maken van mijn contacten, agenda, foto’s etc. Vervolgens heb ik de telefoon gereset naar fabrieksinstellingen. Daarna de back-up er terug opgezet en nu werkt hij weer als vanouds! Ben er erg blij mee. Samsung geeft aan dat de nieuwe update conflicten kan geven met bestaande apps op de telefoon. Ze adviseren ze een voor te verwijderen, maar een back-up maken gaat dus ook prima. Daarna dus wel resetten naar fabrieksinstellingen bij ‘Accounts’ in het instellingen menu. Hopelijk hebben sommigen van jullie hier iets aan. Succes!

  • Lowiekse zegt

   Dit gaat goed totdat je er je apps weer op gaat zetten.
   Bij mij ging het weer fout met de WiFi-verbinding toen ik er “DU battery saver Pro” op zette.
   Het vanzelf opnieuw opstarten begon weer na het installeren van “Avast antivirus”.
   Beide apps dus maar weer verwijderd.
   Blijkt dus dat de firmware-update NF1 niet compatibel is met bestaande apps.

   Samsung gaf bij mij aan dat ik het toestel maar moest opsturen ter reparatie. Uiteraard is dit niet de oplossing.
   Ik vind dat Samsung een firmware-update moet uitbrengen die compatibel is met bestaande apps.

 26. gunther zegt

  hier ook een paar maal hersteld naar fabrieksinstelling!
  maar geen succes!
  maandag dan toch maar naar een reparatiecentrum.

 27. Xandra zegt

  Na de update krijg ik steeds Warning a custom OS can cause critical problems. Telefoon werkt alleen nog in de safe mode

 28. Lowiekse zegt

  Heeft iemand al een oplossing?

  Volgens Samsung NL is er met de update niets mis.
  Door de update is volgens hun een defect aan je toestel zichtbaar geworden.

  • gunther zegt

   ik ben dinsdag naar een samsung servicecenter geweest.
   daar hebben ze het toestel terug herschreven.
   helaas toen ik thuis kwam, was hetzelfde netwerk probleem al terug.
   ook zou nu het toestel terug gestuurd moeten worden.
   na wat opzoekwerk heb ik de vorige firmware geinstaleerd met odin.
   nu zijn men netwerkproblemen opgelost!
   dus in mijn ogen is er echt wel iets mis met de firmware!
   voor deze handeling hoef je het toestel niet te rooten!
   alles blijft origineel!
   wel opletten dat je de juiste firmware neemt voor je toestel!!!!

   http://www.sammobile.com/firmwares/1/?model=GT-I9505&pcode=PHN#firmware

 29. gunther zegt

  nadien je toestel natuurlijk niet (automatisch) laten updaten!
  en de volgende firmware release afwachten.
  succes!!!

 30. Lowiekse zegt

  http://www.samsunggalaxys4.nl/stabiliteitsupdate-voor-unbranded-samsung-galaxy-s4/

  Vanaf vandaag is er een nieuwe, kleine update beschikbaar voor de unbranded Samsung Galaxy S4. Het gaat hier om een stabiliteitsupdate die geen grote veranderingen of vernieuwingen naar het toestel brengt.

  De update van vandaag, met firmwareversie XXUGNG8, brengt een aantal fixes en optimalisaties naar de Galaxy S4 – dat wil zeggen, naar de unbranded toestelversie die dus niet direct bij één van de grote providers gekocht is.

  Wie zit te wachten op Android versie 4.4.3 of zelfs 4.4.4 moet nog even geduld hebben: deze update houdt het besturingssysteem nog gewoon op nummertje 4.4.2.

  De update, die bijna 98 MB groot is, is te installeren via het toestel zelf – om je databundel te sparen bij voorkeur via een WiFi verbinding. Via Kies zal hij vermoedelijk ook op korte termijn beschikbaar zijn.

    • Lowiekse zegt

     De problemen met mijn toestel heb ik opgelost.
     Systeem cache wissen.
     Fabrieks-reset uitvoeren
     Back-up van contacten terugplaatsen
     Helaas verder alles opnieuw installeren.

     Een back-up van voor de upgrade terug zetten zoals Samsung zegt NIET DOEN!

 31. johan zegt

  Ik had ook last van rebooten van mijn toestel na de update. De oplossing voor mij was het geheugen kaartje verwijderen en alle apps te updaten, hoop dat dit ook voor jullie helpt.

 32. Rutger zegt

  Kan iemand mij svp helpen .. ik heb net deze update geïnstalleerd en blijf nu in kidsstand hangen dus wat ik ook probeer, ik kan het niet meer afsluiten

  ook niet met juiste pincode.. telefoon opnieuw opstarten (battterij eruit) enz

 33. DIanne Keulen zegt

  Kan iemand mij helpen????

  Ik was benieuwd naar de kids-stand dus ik heb er op geklikt en alles ingesteld, maar nu kom ik er niet meer uit.. wat moet ik doen ???

 34. Keesdieklaaris zegt

  Na zo een irritante en onpasselijke herstart, werk de scherm rotatie niet meer.
  Ze zouden wat meer kimchi moeten vreten en minder alcohol moeten zuipen bij Samsung.

  Heel snel verwacht ik een fix.

 35. Chantal zegt

  Ik heb sinds dit weekend ook de nieuwe update.. Alles werkt eigenlijk prima, batterij lijkt wel wat sneller leeg te gaan. Maar het enige is dat ik mijn sms berichten niet meer kan zien. Ook als ik een nieuwe verstuur of krijg, zie ik deze niet… hebben meerdere mensen hier last van?

Praat mee