Updates: Samsung Galaxy S10 Lite en Note 9 krijgen november patch

Dit weekend kregen een tweetal Samsung telefoons de nieuwste beveiligingspatch. De Galaxy Note 9 en de Galaxy S10 Lite krijgen de patch van november.

Galaxy S10 Lite update november 2020

Als eerste arriveerde het afgelopen weekend de nieuwste beveiligingsupdate voor de Galaxy S10 Lite. Het toestel krijgt dezelfde updates als de rest van de Galaxy S10-serie, maar volgt een eigen update-schema. En dat schema is nu dan toch ook aangekomen bij de beveiligingspatch van november.

Een download van net geen 160MB brengt de S10 Lite naar firmware-versie G770FXXS3CTJ3. De changelog (dank, Sandor!) laat zien dat de update alleen de beveiliging bijwerkt. Functioneel verandert er dit keer niets.

Dat is niet vreemd – zoals we weten test Samsung het toestel al met Android 11. Hopelijk gaat dus niet al te lang duren voor die upgrade, inclusief One UI 3, wel nieuwe snufjes en verbeteringen brengt.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu installeren op de alle officieel in Nederland en België verkochte S10 Lite modellen – unbranded én branded. Je krijgt vanzelf de melding dat de update klaar staat, of checkt de beschikbaarheid handmatig via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy Note 9 update november 2020

En dan is er ook nog de november update voor de Galaxy Note 9. Dat toestel krijgt dezelfde beveiligingspatch, in de vorm van firmware-versie N960FXXU6FTK1.

De ruim 111MB grote update zorgt er bovendien voor dat de ‘algehele stabiliteit van functies verbeterd‘ wordt. Dat is een vage manier om te bevestigen dat er nog wat optimalisaties en bugfixes worden geïnstalleerd, die de recente, grote upgrade naar One UI 2.5 compleet maken.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is nu direct OTA beschikbaar op de unbranded Note 9 in Nederland en België. Alleen als jij jouw branded toestel direct bij T-Mobile of Vodafone aangeschafte moet je nog even geduld hebben.

Heb jij een van de bovenstaande updates geïnstalleerd? Kom je nog meer merkbare veranderingen tegen? Hieronder lezen wij het graag!

(Dank, Sandor, Jurgen!)