Samsung gaat updates voor eigen apps en diensten apart toelichten

Naast beveiligingsupdates gaat Samsung nu ook updates voor haar eigen apps en diensten apart toelichten. Denk daarbij aan specifieke verbeteringen van beveiliging van – bijvoorbeeld – de Galaxy Store, Theme Store, of Samsung Pay.

Samsung publiceert update-info eigen apps en diensten

Al geruime tijd houdt Samsung op haar eigen security-blog bij welke beveiligingspatches uitgebracht worden voor welke toestellen. Bovendien kun je daar lezen wat deze patches precies doen. Sinds vanochtend is een nieuwe categorie updates toegevoegd aan het overzicht.

Onder het weinig zeggende kopje Other updates is Samsung begonnen met het bijhouden van beveiligingsupdates van haar eigen applicaties en diensten. Daar zijn vanaf nu alvast vier specifieke app-updates te vinden. We zien dat twee issues met de Galaxy Store gefixt werden in recente updates van de applicatie zelf. Daarnaast worden ook twee fixes voor respectievelijk de Theme Store en Samsung Pay uitgelicht. Deze laatste dienst is in Nederland natuurlijk niet relevant, want niet beschikbaar. We gaan er vanuit dat in de toekomst nog veel meer Samsung apps in de lijst te vinden zullen zijn.

Transparantie is wat ons betreft altijd een goede zaak. En het feit dat Samsung nu nog meer informatie biedt over haar applicaties en diensten is dan ook welkom. Natuurlijk kon je tot nu toe ook de changelogs van de individuele apps in de gaten houden. Echter, de nu aangeboden informatie was tot nu toe niet altijd in deze vorm beschikbaar.

Wijzelf houden ook een blik op de nieuwe informatie. Maar wij zullen niet iedere issue van iedere app of dienst apart op GalaxyClub.nl bijhouden. Alleen bij een bepaalde mate van ernst van een probleem en/of populariteit van de app in kwestie zullen wij in de toekomst aparte updates uitlichten dan wel aanraden.