Samsung start officiële uitrol Android 9.0 Pie voor de Galaxy S9 (in Duitsland)

Eerder dan verwacht start Samsung vanmorgen de officiële uitrol van de Android 9.0 Pie update voor de Galaxy S9. In Duitsland wordt de eerste start gemaakt, nadat daar ook al de beta-test liep.

Android 9.0 update Galaxy S9 gestart

Duitse gebruik(st)ers kunnen vanaf vanmorgen de officiële Android Pie upgrade installeren op de Galaxy S9 en S9 Plus. Daar is de grote update vanaf nu beschikbaar – ook buiten het beta-programma, dus. De start komt verrassend vroeg. Tot nu toe gingen wij er vanuit dat Samsung pas begin 2019 op de grote rode knop zou drukken. Tenslotte was het beta-programma nog niet eens officieel afgesloten.

In ieder geval rollen in Duitsland voor de Galaxy S9 en S9 Plus respectievelijk firmwareversies G960FXXU2CRLI en G965FXXU2CRLI uit, in een net gaan 1750MB grote update. Deze laten het toestel op de beveiligingspatch van december, die vorige week al naar de Galaxy S9 kwam. Wel wordt Android 9.0 geïnstalleerd, samen met Samsung's geheel vernieuwde One UI interface.

Officiële changelist en softwaregegevens van de Duitse update

Eerder al lieten we de Galaxy S9 met de One UI zien. De nieuwe software ziet er fris uit, en legt de nadruk op eenvoudige bediening met één hand. Ook kun je kiezen voor navigatie met gebaren, in plaats van een navigatiebalk. Daarnaast krijgt de Galaxy S9 een Nachstand (Dark Mode), nieuwe camerafeatures, zoals Scène-optimalisatie en uitgebreidere foutdetectie. Er komt een Prullenbak voor gewiste foto's, en schermrotatie werkt handiger. Check ook nog meer nieuwe features in Samsung's One UI.

Scène's

Wanneer in Nederland?

Rest de vraag wanneer de Android 9.0 update ook op de Nederlandse Galaxy S9 en S9 Plus beschikbaar zal zijn. Dat is nog niet bekend. Wij gaan er vanuit dat Samsung de brede uitrol in de Duitse markt zal gebruiken voor een laatste ‘bug-check', al moeten de grootste bugs er wel uit zijn na de beta-test. Als alles bij de Oosterburen goed verloopt, zal de uitrol verder gaan in andere Europese landen. Bij normale updates ligt Nederland dan ook vrij snel op het uitrolschema. Echter, of je ‘m al deze kerst op jouw Nederlandse S9 kunt installeren, durven we niet te zeggen. Hou er rekening mee dat het nog minstens een paar dagen – of langer – gaat duren.

De nieuwe Android en interface komt later natuurlijk ook naar andere Samsung telefoons. Niet alleen de Galaxy Note 9 krijgt ‘m, maar ook de Galaxy S8 en Note 8, en een hand vol toestellen in de A- en J-serie (en wat tablets). Check ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-9.0-update-overzicht voor meer informatie en nieuws.

Lees de reacties (20)

1 2