Samsung kondigt Android 9.0 Pie beta aan voor de Galaxy S9, brede uitrol in januari

Precies zoals verwacht heeft Samsung het beta-programma aangekondigd voor de Galaxy S9 met Android 9.0 Pie. Het programma start nog deze maand in een beperkt aantal landen. De brede uitrol van de upgrade volgt dan in januari – ook voor de Note 9.

Galaxy S9: Android 9.0 beta in november

Tijdens dezelfde keynote van Samsung's Developer Conference waar zojuist ook het opvouwbare Infinity-Flex display getoond werd, kwamen ook details naar voren van de toekomstige Android 9.0 Pie update. Nog deze maand start eindelijk het beta-programma, wat een beperkt aantal gebruik(st)ers toegang geeft tot een vroege versie van de nieuwe software.

De beta gaat in eerste instantie van start in de VS, Zuid-Korea, en – zoals voorspeld – in Duitsland. Later volgt een tweede fase, waarin meer landen toegang krijgen. En zoals eveneens voorspeld, zit Nederland helaas niet bij het selecte groepje landen.

In de beta-test wordt niet alleen Android versie 9.0 zelf getest op de Galaxy S9, maar vooral ook de flink vernieuwde interface. Deze werd ook vanavond door Samsung getoond, en draagt de naam ‘One UI'. Zodra de beta start, zullen wij uiteraard een uitgebreide preview geven van de nieuwe software voor de S9.

Brede uitrol Android Pie voor de S9 en Note 9: januari

Niet alleen maakte Samsung details bekend van het beta-programma, de Zuid-Koreanen lieten ook weten dat het brede publiek de grote Android Pie upgrade in januari kan verwachten. Tenminste, op de Galaxy S9 en Note 9. Een tijdlijn voor andere Galaxy telefoons is op dit moment nog niet bekend, maar Samsung kennende volgen toestellen als de Galaxy S8 en Note 8 later in het voorjaar.

Daarmee is de update dus niet sneller beschikbaar dan bijvoorbeeld de Oreo-update op de S8, begin 2018. Hoewel de S9 en Note 9 wel Google's Project Treble ondersteunen, doet Samsung zoveel met de software dat Treble simpelweg niet zo zinvol is. Met andere woorden: nee, Samsung rolt Android 9.0 Pie niet sneller uit, maar daarvoor krijg je wel een uniekere gebruikersomgeving.

Lees de reacties (4)