Samsung Galaxy Tab S 10.5 krijgt Android 5.0.2 Lollipop update in Nederland (update: 4G versie nu ook)

Hij was al onderweg, en vandaag komt ‘ie dan in Nederland aan: de Android 5.0.2 Lollipop update voor de Samsung Galaxy Tab S 10.5.

Update (20 mei): inmiddels is de Lollipop update ook beschikbaar voor de 4G versie van de Tab S 10.5.

Vanaf vandaag is de update naar Android versie 5.0.2 bijgenaamd Lollipop beschikbaar voor de 10.5 inch variant van de Galaxy Tab S met WiFi verbinding.

De update is ruim 900 MB groot, en te downloaden en installeren via de Tab S 10.5 zelf. Let op: voor het hele proces is er zo'n 3 GB vrije ruimte nodig op het apparaat, dus sla indien nodig foto's, video's of andere grote bestanden (tijdelijk) elders op.

De update brengt, zoals we in een eerdere preview al zagen, een aantal kleine en grote vernieuwingen naar Samsung's topmodel tablet. De interface wordt bijgeschaafd, notificaties zien er anders uit, en ook software technisch zijn er een aantal fikse – maar niet direct zichtbare – verbeteringen in deze nieuwe Android versie.

Na de update is het belangrijk in ieder geval alle op jouw Tab S aanwezige apps te updaten, zodat alles optimaal compatible is met Android Lollipop.

Wanneer Lollipop naar de Tab 10.5 met 4G verbinding komt, of naar de 8 inch modellen, is op dit moment niet bekend. De start is er nu, de rest zal hopelijk spoedig volgen.

Heb jij deze update al op jouw Galaxy Tab S geïnstalleerd? Laat hieronder welke veranderingen of vernieuwingen je zoal tegenkomt, en hoe de update verlopen is!

(dank, Henk!)

Lees de reacties (27)

  • Gisteren deze update uitgevoerd,ik had gemengde gevoelens hier over.
    Met de vinger inloggen bleek moeilijker te gaan.
    Ook de streepjes scanner deed het niet goed meer,ook een met andere had ik problemen.
    Het viel me op dat het scherm donkerder was,met een vinger over het scherm kwam er meer helderheid.
    Ook had vanavond vastlopers.
    Ik zie geen duidelijke verbeteringen in het gebruik.
    Dat het scherm steeds donkerder wordt vind ik irritant,en ook de schermrotatie.
    Dit was voor de update ook geen opsteker,geen WhatsApp en films afspelen mislukken
    ook vaak.
    De App's voor een tablet zijn anders dan voor een smartphone,en moeten niet bij elkaar staan.
    Voor de rest een prachtig toestel.

  • Welke Galaxy Tab S krijgt de lollipop update? Alleen de Wi-Fi versie? Ik heb de 4G versie net gekocht, heb ik pech dan?!

    • Geen pech hoor, alle Tab S modellen krijgen de update. Alleen niet allemaal precies tegelijk :)

    • Anderhalve week de Tab S - 4 G. Zit sinds begin vorige week op lollipop.
      Geen problemen.

  • Sin,ds de update heb ik problemen met het openen van HCELL bestanden (HANCOM). Telkens een melding dat de applicatie niet kan worden geopend wegens onvoldoende geheugen. Ik heb inmiddels al veel geheugen vrijgemaakt, maar zonder resultaat.
    gr.
    Ton H

    • Geheugen loopt voller omdat de bekende apps zoals facebook youtube twitter, google service, etc op de achtergrond zonder toestemming meer wisselgeheugen gebruiken om je privacy makkelijker en sneller te jatten. Sommige draaien ineens zelfs reeel time om je locatie, mail, wachtwoorden, zoekgegevens, contacten etc.. In te zien. Bij het legen hiervan en het zogenaamd beveiligen van de apps zit alsnog binnen 5 sec het wisselgeheugen weer vol met 800mb. Dit ontstaat dus alleen bij wifi internet verbinding omdat de apps dan je gegevens gaan stelen. Dit kan op geen 1 manier verholpen worden aangezien de apps niet geblokkerd kunnen worden, je kan het stoppen door ze te verwijderen maar dan kan je net zo goed je tablet wegggooien.

      Bij screen mirroring incl wifi gebruik incl film kijken kan nu niet meer want het systeem raakt overbelast door het hoge gebruik van het wisselgeheugen en daardoor gaat hij op zwart en start het systeem opnieuw op.

      Amateurs bij samsung! En daarnaast criminelen! Ze hebben wellicht flink wat geld gekregen van facebook/youtube/bilderberg group:amerikaanse inlichtingen dienst om dit te bewerkstelligen!

1 2 3 4
Gerelateerde artikelen