Eerste preview Samsung Galaxy Tab S met Android 5.0 Lollipop opgedoken

Na het opduiken van de eerste foto van Android 5.0 Lollipop op een Samsung Galaxy Tab S, was het een kwestie van aftellen tot er ook een video preview zou volgen. En die is er nu dus.

samsung-galaxy-tab-s-android-5-0-2-lollipop-preview-1024x768 Eerste preview Samsung Galaxy Tab S met Android 5.0 Lollipop opgedoken

Zoals wel vaker, zijn het ook nu de mannen van Sammobile die aan de slag gingen met een vroege versie van de nieuwe Lollipop firmware voor beide Galaxy Tab S varianten. In de onderstaande video zie je Android 5.0.2 in actie.

Duidelijk wordt al snel dat de visuele veranderingen niet zo groot zijn als bijvoorbeeld na de update voor de Galaxy S5. De Galaxy Tab S draait natuurlijk al op een nieuwere versie van de TouchWiz interface, die meer overeenkomsten heeft met TouchWiz op Lollipop.

De opvallendste zichtbare veranderingen tot nu toe – houdt in gedachten dat het hier om een vroege testversie gaat, dus er kan nog het een en ander veranderen – zijn het toetsenbord, de vormgeving van de menu’s, en het niet gebruiken van de vreemde manier om het apparaat op stil te zetten die de Galaxy S5 tijdelijk plaagt. Functioneel gezien is de grootste toevoeging de optie om meerdere gebruikersaccounts in te stellen.

Natuurlijk zijn er legio onzichtbare veranderingen die achter de schermen plaatsvinden, waardoor alles soepeler aanvoelt en de accuduur – tenminste op papier – een klein beetje beter wordt.

Galaxy deal tips

Praat mee