Nieuwe Bixby-knop opties Galaxy S10 komen ook naar Galaxy S9, S8 en Note

Samsung heeft Bixby op de nieuwe Galaxy S10 wat nieuwe mogelijkheden gegeven. Deze komen ook naar de Galaxy S9, S8, Note 9 en Note 8. Het gaat o.a. om de zelf-instelbare Bixby-toets.

Straks: zelf Bixby-toets instellen op de Galaxy S9, S8 en Note

Gisteren al schreven we dat je op de Galaxy S10 zelf kunt kiezen welke app de Bixby-toets opent. Dit is één van de opties in een vernieuwde versie van Samsung's Bixby assistent. Samsung zelf laat nu in de kleine lettertjes weten dat deze mogelijkheid per software-update ook naar oudere topmodellen zal komen. Het gaat dan om telefoons die nu of straks wel Android 9 Pie hebben of zullen krijgen: de Galaxy S9, S8, Note 9 en Note 8, dus.

Andere nieuwe Bixby features die op de Galaxy S10 hun debuut maken, maar ook naar de S9 et al gaan komen zijn Bixby Voice Unlock, en een aantal nieuwe opdrachten die je Bixby kunt geven. Met Bixby Voice Unlock kun je Bixby ook op je vergrendelde telefoon opdrachten geven. Tot de nieuwe commando's die je Bixby kunt geven behoren onder meer het delen van content met je contacten, en het plaatsen van links op je startscherm.

Dat alles neemt niet weg dat Bixby ook in 2019 géén Nederlands zal spreken – niet op de Galaxy S10, niet op de S8, S9 of Note. Des te handiger is het dus, dat je de Bixby-toets straks op alle toptelefoons van Samsung zelf kunt toewijzen. De andere nieuwe functies, echter, blijven voor de meesten niet zo interessant.

Wanneer dan?

Wat Samsung níet laat weten, is op welke termijn Bixby op de genoemde toestellen de update zal krijgen. Ook blijft onduidelijk of het hier om een simpele update van de Bixby app(s) gaat, of dat we moeten wachten op een complete firmwareupdate. Tijd dus, om extra goed op te letten na het uitvoeren van app- en toestelupdates. Duidelijk is wel, dat de Note 8 eerst de upgrade naar Android 9 Pie nog moet krijgen. Dat gaat vermoedelijk ergens in de komende weken gebeuren.

Wie de nieuwe features op zijn/haar Galaxy S8, S9 of Note spot, mag het graag hieronder melden 😉 .

Lees de reacties (2)

Gerelateerde artikelen