November update bereikt nu ook de Samsung Galaxy S7

Voor alle Nederlandse Galaxy S7 varianten heeft Samsung inmiddels de update van november beschikbaar gemaakt. Je kunt ‘m OTA – Over The Air – installeren.

Galaxy S7 update november 2018

Bijna een jaar geleden waarschuwde de Consumentenbond voor het mogelijke uitblijven van updates voor de Galaxy S7. Zoals wij toen voorspelden komen de maandelijkse patches nu – bijna een jaar later dus – nog steeds redelijk netjes volgens schema. Op het nippertje rolt nu ook de beveiligingspatch van november binnen op alle modellen.

En zo staat vanaf vandaag een update klaar voor de S7 en S7 Edge, met respectievelijk firmwareversies G930FXXU3ERK6 en G935FXXU3ERK6. De afgelopen dagen hadden ook de branded modellen van Vodafone (G930FXXU3ERJE) en T-Mobile (G930FXXS3ERK1) de nieuwe patch al ontvangen.

Ten opzichte van de vorige update voor de Galaxy S7 – die van oktober – brengt de november patch 29 verbeteringen voor de beveiliging van het Android besturingssysteem zelf. Bovendien voegde Samsung nog acht fixes toe voor de eigen software, al zijn die niet allemaal van toepassing op de Galaxy S7 (Edge).

Beschikbaarheid

Zoals we al schreven is de update per direct beschikbaar op alle branded en unbranded Galaxy S7 modellen in Nederland. Ook op Belgische varianten met landcode LUX kun je de update installeren (G930FXXU3ERJE) – alleen als je er eentje hebt van Proximus is geduld voorlopig een schone zaak.

De update start in principe vanzelf, maar je kunt via Instellingen en Software-update een handje helpen met de optie Updates handmatig downloaden.

Heb jij de update op jouw Galaxy S7 (Edge) geïnstalleerd? Zijn er nog meer veranderingen/vernieuwingen die je tegenkomt? Deel hieronder jouw ervaringen!

Lees de reacties (9)

  • Bij mijn normale s7 werkt de terug knop sinds de update vaak niet meer.

    Mijn s7 edge heeft dit probleem niet.

  • Beste,
    in de omschrijving wordt melding gemaakt van de volgende aanpassing die met een * wordt aangegeven (*=belangrijke mededeling):

    "Na de update kunt u niet meer downgraden naar de oude software vanwege wijzigingen in het beveiligingsbeleid."

    Dit interpreteer ik als een mogelijk obstakel voor bijvoorbeeld een 'Custom ROM' installeren en later weer

    • ...en later weer terugzetten naar Factory/Samsung ROM.

      Iemand enige ervaring? Of inzicht hierin?

1 2