Samsung Galaxy S7 update van februari vanaf nu beschikbaar in Nederland en België

Samsung is begonnen met de update van februari voor de Galaxy S7 en S7 Edge. Je kunt ‘m vanaf nu installeren op unbranded toestellen in Nederland en België.

Galaxy S7 update februari 2019

Voor de Galaxy S7 en S7 Edge is een nieuwe update beschikbaar. Voor de toestellen zijn het firmwareversies G930FXXS4ESAE en G935FXXS4ESAE die de beveiligingspatch van februari installeren. Deze patch bestaat uit 20 fixes voor het Android OS op het toestel, en 12 verbeteringen voor Samsung's eigen interface en apps. Onder meer worden zwakke plekken in de beveiliging van de Exynos chipset van het toestel gedicht, én eentje in de Galerij app.

De Galaxy S7 is nu bijna drie jaar op de markt, en wordt vooralsnog netjes iedere maand door Samsung van de nieuwste beveiligingspatches voorzien. Wij verwachten dat dit in ieder geval nog tot pakweg april door zal gaan. Daarna zal het interessant zijn of Samsung de Galaxy S7 officieel per kwartaal zal blijven updaten, net zoals de fabrikant onlangs voor de Galaxy A5 uit 2016 beloofde. Dat zou een verbetering zijn ten opzichte van het eerdere updatebeleid, dat na drie jaar alleen nog in onregelmatige updates resulteerde.

Beschikbaarheid

In ieder geval kun je de februari update vanaf nu installeren op de unbranded Galaxy S7 en S7 Edge in Nederland en België. Als jij jouw toestel direct bij Vodafone of T-Mobile gekocht hebt, of bij Proximus, dan zal de nieuwe patch pas wat later beschikbaar zijn. In ieder geval start de update vanzelf zodra deze ook op jouw S7-variant beschikbaar is. Je kunt altijd zelf checken of het al zover is, als je via Instellingen naar Software-update gaat en daar Updates handmatig downloaden kiest.

Heb jij de nieuwe update al op jouw Galaxy S7 (Edge) geïnstalleerd? Zijn er nog meer veranderingen na deze update? Deel hieronder jouw ervaringen!

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (4)

  • Sinds deze laatste update loopt de batterij vanaf 40% opeens veel sneller leeg, en die van mijn vrouw idem dito. Echt opvallend, het gaat om de s7 en s7 edge.

    • Dan ben ik blij dat de update bij 27% blijft steken en opnieuw opstart. Heb denk ik een vodafone branded. dus zal t.z.t. nog wel komen

  • Al ontvangen nog niks nieuws opgemerkt ? Hebben andere mensen nog problemen er mee ? Of iets nieuws opgemerkt