Samsung Galaxy A50 en A30 op de foto + plaatjes uit de handleiding

Van de aankomende Samsung Galaxy A50 en Galaxy A30 zien we foto's – én wat materiaal afkomstig uit de handleiding. Conform eerdere geruchten hebben de toestellen een triple en een dual camera.

Galaxy A50 en A30: foto

Hierboven zien we twee toestellen uit Samsung's nieuwe A-serie voor 2019. Links is het de Galaxy A50 met een triple camera module. Dit is – al recente geruchten kloppen – één 25 megapixel hoofdsensor, één 8 megapixel groothoeklens, en één 5 megapixel dieptesensor. Op de achterkant zit géén vingerafdruksensor, wat bevestigt dat deze onder het scherm zit (waarover hieronder meer).

Rechts is het de dual camera Galaxy A30 die wel een vingersensor op de traditionele plaats heeft zitten. De ene cameralens is voorzien van een 16 megapixel sensor, die ondersteund wordt door de secundaire 5MP dieptesensor. Zo te zien zijn de telefoons inderdaad uit Samsung's glossy ‘3D plastic' vervaardigd, wat we al kennen van o.a. de Galaxy A7.

Handleiding

Uit dezelfde bron als de bovenstaande foto's komt ook plaatjes uit de handleiding van de Galaxy A50 en A30 bovendrijven. Daarop zien we wederom bevestigd dat de A50 een vingerafdruksensor heeft die in het display ingebakken zit. Al met al kan het simpelweg niet lang meer duren voor Samsung de eerste nieuwe A-modellen lanceert, al is niet erg duidelijk of dit komende woensdag – tegelijk met de Galaxy S10 – gaat gebeuren.

Nederland

Of de Galaxy A30 naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Van de Galaxy A50 bevestigden we een tijdje terug al dat dit zeker wél gaat gebeuren. Hoeveel dát toestel moet gaan kosten is nog niet bekend. Zo op het eerste gezicht lijkt het vooral een flink geüpgrade versie van de A7 te worden, met een vergelijkbare bouwkwaliteit, en triple camera. Echter, de Exynos 9610 processor is een stuk sneller, en de nieuwe vingerafdruksensor zal mogelijk ook een stuk prettiger werken.

Een releasedatum is nog niet bekend, maar we gaan er vanuit dat de Galaxy A50 later dit voorjaar in de Nederlandse winkels zal liggen.

Lees de reacties (3)