Android 4.3 firmware voor de Samsung Galaxy S3 opgedoken

Nadat eerdere berichten nog spraken van een Android 4.3 update voor de Samsung Galaxy S3 in oktober, is inmiddels duidelijk dat dit te optimistisch was. Maar wel is er vandaag een testversie van de nieuwe software voor de Galaxy S3 opgedoken.

Het is alweer even geleden dat duidelijk werd dat de Samsung Galaxy S3 géén update naar Android versie 4.2 krijgt, maar direct de sprong naar Android 4.3 zal maken. Ook weten we dat een aantal features van de Galaxy S4 met deze update naar de Galaxy S3 gaan komen.

Uit de vandaag opgedoken testfirmware wordt nog niet helemaal duidelijk wat we straks precies kunnen verwachten. Veel elementen van de interface zijn nagenoeg gelijk gebleven – bijvoorbeeld de weer- en klokwidget – terwijl de menu's zelf wél aangepast zijn aan Samsung's nieuwe stijl – lees: tabs, in plaats van eindeloos lange lijsten met opties.

Verder krijgt de Galaxy S3 de veelgeprezen Professionele foto weergave modus, die op de Galaxy S4 voor een fantastische kleurweergave zorgt, evenals de Adapt Display stand, waarbij de weergave wordt aangepast aan de omstandigheden.

Van features als Smart Pause en Smart Scroll lijkt in deze firmware nog geen sprake, evenals van het Knox beveiligingspakket – hoewel we van deze laatste weten dat deze wel degelijk naar de Galaxy S3 gaat komen.

De firmware die nu opduikt werkt naar verluid goed, maar nog absoluut niet de definitieve versie die straks officieel zal worden aangeboden. Het is dus goed mogelijk dat de uiteindelijke update er nog anders uit ziet, of meer features bevat.

Het blijft nog even raden wanneer de Android 4.3 update officieel naar de Galaxy S3 komt. In de wandelgangen wordt gefluisterd dat dit vanaf eind november moet gaan gebeuren – dat wil zeggen, ergens ter wereld. Mocht dit kloppen, dan is de kans groot dat Nederlandse gebruikers de update begin december krijgen. Maar zoas gezegd: zeker is dit niet.

Voor de firmware zelf, evenals instructies hoe je deze nu al zelf kunt flashen kun je terecht bij de bron: Sammobile.

Lees de reacties (13)

1 2 3
Gerelateerde artikelen