Samsung Galaxy S3 krijgt vanaf oktober update naar Android 4.3 (+Note 2?)

Hoewel Samsung’s Unpacked evenement voornamelijk in het teken stond van de Galaxy Note 3 en de Galaxy Gear, kreeg de oplettende kijker nog iets interessants te horen: vanaf oktober zal Samsung beginnen met het updaten van de Galaxy S3 naar Android 4.3.

samsung-galaxy-s3 Samsung Galaxy S3 krijgt vanaf oktober update naar Android 4.3 (+Note 2?)

Recent was al het een en ander te doen om deze update. Deze zomer werd namelijk een update verwacht voor de Galaxy S3 naar Android 4.2.2. Deze bleef tot nu toe uit – naar het schijnt, en dit was al zo goed als bevestigd, om de update naar Android 4.3 sneller te kunnen ontwikkelen en aan te bieden.

En nu weten we het dus zeker: de Samsung Galaxy S3 gaat direct naar Android 4.3. Met deze update worden een hoop features verwacht die op dit moment alleen nog maar op de Galaxy S4 aanwezig zijn. Overigens zal ook deze laatste vanaf oktober de sprong naar Android 4.3 maken.

De Android 4.3 update zal overigens ook ondersteuning voor de Galaxy Gear smartwatch naar de S3 brengen, waardoor je ‘m ook als S3 gebruiker aan je telefoon kunt koppelen.

Of dit ook betekent dat de Galaxy Note 2 rond dezelfde tijd deze update zal krijgen is nog niet duidelijk. Het ligt natuurlijk een beetje in de lijn der verwachting, maar expliciet werd het toestel niet genoemd.

Wanneer de update precies zal arriveren op Nederlandse toestellen is overigens nog allerminst duidelijk. Samsung zal dus in de loop van oktober beginnen met het uitrollen van de update. Wanneer hij naar de Nederlandse Galaxy S3 komt is dan weer afhankelijk van Samsung’s eigen updateschema, en eventueel van je eigen provider.

(via)

Beste Galaxy S3 Neo deals per provider

Reacties

Praat mee