Samsung Galaxy S10 update van juli nu beschikbaar in Nederland

Samsung rolt vandaag de update van juli uit voor de Galaxy S10, S10 Plus en S10e. De update heeft een changelog die langer is dan het aantal zichtbare veranderingen doet vermoeden.

Galaxy S10 update juli 2019

Op de valreep – het is tenslotte nog een paar dagen juli – begint nu dan toch ook de Nederlandse Galaxy S10-serie aan de beveiligingsupdate van juli. Een ongeveer 388MB grote download installeert firmware-versie G973FXXU3ASG8 (S10), G975FXXU3ASG8 (S10 Plus) of G970FXXU3ASG8 (S10e).

Volgens de changelog worden onder andere Wi-Fi verbinding, camera, en Bluetooth verbeterd Als je oplet zie je dat dit exact dezelfde lijst is die Samsung ook bij de vorige Galaxy S10 update, in juni, voegde. Het komt wel vaker voor dat dit soort lijstjes niet bijgewerkt worden. We moeten dus een beetje raden wat er dan wel veranderd is. In ieder geval heeft de firmwareversie – met een ‘U' – aan dat er meer gebeurt dan alleen de installatie van een security patch. In dit laatste geval was de ‘U' namelijk een ‘S' geweest.

Hoe de vork ook in de steel zit, wij konden zo gauw geen grote, zichtbare verbeteringen ontdekken. Wel is de de camera-app bijwerkt naar een hogere versienummer. Het is dus goed mogelijk dat de een of andere modus (subtiel) beter is. Merk jij hier iets van? Laat het ons dan hieronder weten!

Wat wel zeker is, is dat de beveiligingspatch van juli op de S10 geinstalleerd wordt. Deze bevat 24 fixes uit Google's laboratoria, en 13 stuks van Samsung voor de One UI applicaties. Onder meer wordt gesleuteld aan de Gear VR software, de Bluetooth-verbinding, en de bootloader.

Beschikbaarheid

Je kunt de nieuwe update nu op jouw Galaxy S10-model installeren als je een Nederlands, unbranded toestel hebt. Op branded telefoons van T-Mobile en Vodafone is de nieuwe software op dit moment nog niet beschikbaar. En ook als je een Belgische S10 hebt moet je nog wat geduld hebben.

Er verschijnt vanzelf een notificatie zodra de update voor jouw telefoon gereed staat. Direct zelf checken of je ‘m kunt downloaden doe je zoals altijd via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al op jouw Galaxy S10 geinstalleerd? Zie jij wel nieuwe of andere functies? Merk jij misschien iets van verbeteringen aan de camera? Laat het ons, en andere gebruik(st)ers, hieronder weten!

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Lees de reacties (11)

1 2