Tweede update van deze maand rolt uit voor Samsung Galaxy Note 9

Voor de Galaxy Note 9 rolt vanaf vandaag de tweede firmware-update van deze maand uit. Een nieuwe beveiligingspatch zit daar natuurlijk niet in – maar wat dan wel?

Galaxy Note 9 update zonder nieuwe patch

Meer dan twee weken geleden al kreeg de Galaxy Note 9 de update met de nieuwste beveiligingspatch. Je zou dus kunnen verwachten dat je op het toestel pas ergens in augustus weer een nieuwe firmwareversie kunt downloaden. Dat blijkt niet het geval, getuigde de komst van een nieuwe update, zonder nieuwe beveiligingspatch.

In ieder geval kun je nu dus direct op jouw Galaxy Note 9 firmwareversie N960FXXU3CSG3 installeren. De download is ruim 255MB groot, en de changelog vermeldt twee verbeteringen: de prestaties van de camera, en de beveiliging. Echter, wat er dan precies beter of anders is, is ons nog even niet zo duidelijk. Mogelijk is dit dan de update – en niet de vorige – die de bug in de Nacht camera-stand fixt. Curieus genoeg komt met deze update dan weer geen nieuwere versie van de camera-app of -firmware mee.

Beschikbaarheid

In ieder geval kun je de nieuwe firmwareversie voor de Galaxy Note 9 nu direct downloaden als je een Nederlands, unbranded toestel hebt. Op toestellen van Vodafone en T-Mobile, en op Belgische modellen is de update op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Zoals gebruikelijk: je krijgt vanzelf een melding als de update ook voor jouw toestel klaar staat. Direct zelf controleren of dit het geval is doe je via de Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Heb jij de update al geïnstalleerd? Wat merk jij er van? Heb jij wel ontdekt wat er beter is in de camera? Hieronder lezen we het graag!

Lees de reacties (1)