Samsung Galaxy S10 krijgt update van maart met One UI 3.1 in NL en BE (aanvulling)

Vanaf vanochtend staat de One UI 3.1 update klaar voor de Galaxy S10+ in Nederland. De update bevat bovendien de beveiligingspatch van maart. De andere toestelvarianten in de Galaxy S10 serie krijgen ‘m hopelijk ook spoedig. Aanvulling: ook voor de S10e is ‘ie er nu, evenals voor de S10-zonder-toevoegingen. Aanvulling 2 (8 maart): het is duidelijk dat de One UI 3.1 update voor de Galaxy S10 problemen geeft op een aantal toestellen. Meer info vind je HIER.

Galaxy S10+ update maart 2021: One UI 3.1

Nog geen twee weken geleden kondigde Samsung officieel aan welke Galaxy telefoons een upgrade naar One UI versie 3.1 krijgen. Dat is de versie van de interface die een paar weken daarvoor zijn debuut maakte op de Galaxy S21 serie. Op de Galaxy S20 serie volgde de upgrade heel snel, maar ook op de S10 serie zit nu al schot in de zaak.

Sinds vanmorgen vroeg staat namelijk een update klaar voor verschillende Galaxy S10 modellen, naar firmwareversie G97*FXXU9FUBD. Deze bestaat of pakweg twee belangrijke onderdelen, waaronder de beveiligingspatch van maart. Het toestel is de eerste die deze patch ontvangt, maar details zijn nog niet bekend.

Veel merkbaarder is natuurlijk de komst van One UI 3.1. De nieuwe versie van de interface brengt features als DeX op PC mee, en de nieuwe Comfortabel scherm voor uw ogen stand. Deze laatste vervangt de oude Filter blauw licht modus. Ook kun je in One UI 3.1 direct lokatiegegevens uit fotobestanden verwijderen voordat je ze met je contacten deelt.

Als je Galaxy Buds+, Live, of Pro gebruikt, kun je bovendien gebruik maken van de nieuwe optie naadloos te switchen tussen je telefoon en je tablet. Deze tablet moet dan ook draaien op Android 11 en One UI 3.1 (lees: op dit moment de Galaxy Tab S7).

Voor de goede orde: een tweetal bekende Galaxy S21 functies komen níet met deze update naar de Galaxy S10. De Director's view cameramodus blijft exclusief voor de nieuwe toestellen. Bovendien krijg je ook niet de keuze voor het gebruik van Google Discover in plaats van de Samsung Free nieuwsfeed. Aanvulling: en zoals Freddy hieronder opmerkt, is ook de optie om objecten uit een foto te gummen in de Foto-editor op S10 ook met One UI 3.1 niet beschikbaar.

Beschikbaarheid

Bedenk, wanneer je de nieuwe update installeert, dat het energieverbruik van je telefoon tijdelijk wat hoger kan zijn. Dat is normaal bij dit soort grotere upgrades. Als het goed is normaliseert het verbruik na enige uren of dagen vanzelf weer.

Je kun de patch van maart en One UI 3.1 nu OTA downloaden installeren op de unbranded Galaxy S10e en S10+ in Nederland én België. Voor de S10 zelf, en de S10 Lite is de upgrade op het moment van schrijven nog niet inmiddels ook OTA beschikbaar. De S10 volgt waarschijnlijk spoedig, de Galaxy S10 Lite heeft sowieso een eigen update-schema.

Heb jij One UI 3.1 al geïnstalleerd op jouw Galaxy S10 model? Is alles goed verlopen?

Lees de reacties (37)

  • Hallo Vincent,
   Na de update voor de s10e van 7 maart krijg ik de vraag dat ik m'n tel.nr in moet voeren om de nieuwste chatfuncties te ontvangen?
   Kan dit kloppen?

  • Op S10 Vodafone branded ook een update gehad. 131mb ongeveer. Maar nog geen one ui3.1. Alleen een beveiligingsupdate naar 1 februari.

 • Heb de One Ui 3.1 update nog steeds niet op de Galaxy S10 van me moeder. Gewoon bij Mediamarkt gekocht (Nl toestel).

 • NIET INSTALLEREN!!!
  Direct na de update op mijn s10+ crasht com.android.phone continue.
  Ik ben dus niet telefonisch bereikbaar, heb geen internet via provider en krijg elke 2e minuut een popup die aangeeft dat deze app steeds crasht. Bovendien loopt min batterij leeg waar je bij staat.
  Ik probeer nu een whatsapp gesprek te voeren met Samsung support maar na het mededelen dat ook in safe mode hetzelfde probleem optreedt stopt het gesprek.

  • hoi,
   dat klopt wat moet ik doen.
   van ochtend update en mijn telefoon doet niet.

  • Hier precies het zelfde met de s10+.
   Hij leest de simkaart niet meer, elke keer waneer ik hem pak moet ik mijn simcode opnieuw invullen en gebeurd nix!

  • Helemaal ruk ja de nieuwe update voor de s10+! internet doet het niet meer, kan niet meer bellen, kan niet meer gebeld worden. Helemaal kloten!!

  • Bij mij inderdaad hetzelfde probleem, ben er al de hele dag mee in de weer.
   Is er inmiddels misschien al een oplossing, iemand waarbij dit is gefikst?

   • Naar fabriekskinsttelingen zetten lukt ook niet omdat hij de wachtwoorden ook niet herkent... pffff om moddeloos van te worden

  • Hetzelfde hier. 7 mrt in de ochtend update uitgevoerd en telefoon heeft geen mobiel netwerk meer. Zelfde pop up als hierboven beschreven.
   Samsung support heeft telefonisch geen bruikbare oplossing. Ik moet naar hun service centre nu..

   • Ik ook hetzelfde probleem en nu werkt het weer.
    Ik ging naar mijn bestanden, interne opslag en de folder back-up helemaal leeg maken (alles verwijderen). Daarna prullenbak ook geleegd. Hierna vliegtuig modus ingeschakeld en daarna vliegtuig modus uitgezet. Hierna werkte de sim weer. Daarna voor de zekerheid telefoon helemaal uit en weer aangezet. Nu kan ik weer bellen.

    • Hoi Harry, ik dacht dat ga ik ook proberen...maar ik heb helemaal geen folder backup.
     Zou dat misschien nog ergens anders kunnen zitten.

     Ben al de halve dag met Tele2 aan het chatten, maar die zeggen dat ik moet wachten of een oude telefoon moet gebruiken totdat er een oplossing is...uuuhhh...dat lijkt me niet de bedoeling toch?

  • Hetzelfde probleem heb ik ook... Telefoon wordt super warm zonder dat ik iets doe, com.android.phone blijft crashen. geen telefoon bereik / 4g... Heeft iemand al iets gehoord van samsung support?

1 2 3 4