Samsung Galaxy A22 5G op komst: nieuwe details

De Galaxy A32 met 5G zal niet lang Samsung's goedkoopste 5G-telefoon blijven. De nog betaalbaardere Galaxy A22 5G is namelijk ook onderweg naar winkels in Europa.

De Galaxy A32 5G, die wij onlangs reviewden, en die maar eventjes Samsung's goedkoopste 5G-telefoon zal blijven

Galaxy A22: goedkoopste Samsung 5G-telefoon in 2021

Eind vorig jaar kwam vanuit Zuid-Korea het nieuws dat Samsung voor de Aziatische markt werkt aan een Galaxy A22 5G – een uiterst betaalbare telefoon mét 5G-connectiviteit. Het zou gaan om een ODM-toestel – een telefoon die in opdracht van Samsung door een andere fabrikant wordt ontworpen en gebouwd.

Dit laatste verklaart waarom er tot nu toe zo weinig details opdoken van deze vermeende Galaxy A22. Maar nu komen we dan toch voorzicht een paar eerste details te weten.

Zo kunnen wij bevestigen dat de Galaxy A22 5G niet alleen in Azië in de winkels zal verschijnen, maar ook in Europa. Hoewel we het nog niet definitief kunnen bevestigen, lijkt ook een Nederlandse release waarschijnlijk. Wie een beetje thuis is in Samsung's modelnummer-schema kan ook raden welke bij de Galaxy A22 5G hoort: inderdaad, SM-A226B.

Voor zover wij kunnen nagaan, kun je ‘m straks met twee geheugen/opslag-configuraties kopen. De A22 verschijnt in de kleuren grijs, wit, lichtgroen, en hetzelfde paars dat we al kennen van de Galaxy A32, en waarin we straks ook de Galaxy A52 en Galaxy A72 gaan zien.

Hoewel prijzen noch releasedatum op dit moment bekend zijn, zou de A22 pas voor de tweede helft van dit jaar op de agenda staan. De prijs ligt in ieder geval onder die van de Galaxy A32 5G – dus ruim onder de €299. Ongetwijfeld duiken de komende maanden nog veel meer details over het toestel op.

Lees de reacties (2)

  • Beste Michel.
    Na het installeren van de oude mob. naar de nieuwe, Eerst geen whats app. Dat is nu na vele keren eindelijk gelukt.
    Daarna het volgende probleem. Het lijkt er op of er twee schermen over elkaar zijn geplaatst. Alles na gezin bij de
    instelling, maar niks gevonden. Heb jij misschien een oplossing.
    Bij voorbaat dank voor je antwoord.
    m.vr.gr. Rob

    • Michel
      Als er twee schermen over elkaar zijn . Dan is er een screen shot van je oude mobiel.
      Zet er een andere achtergrond op. Dit is bij mij ook gebeurt. Wel een schone foto.