Updates: Galaxy Tab S7 en Buds+ krijgen nieuwe features

Een flinke update brengt niet alleen de patch van maart naar de Galaxy Tab S7. De tablets krijgen ook een hand vol nieuwe DeX en S Pen functies. Daarnaast brengt een update voor de Galaxy Buds+ een paar snufjes van de Buds Pro.

Galaxy Tab S7 update maart 2021

Voor de gehele Galaxy Tab S7 serie – inclusief ‘plus' en 5G modellen – staat sinds gisteren een flinke nieuwe update klaar. Hoewel deze tablets eind januari al de upgrade naar Android 11 én One UI 3.1 kregen, volgen nu nog meer nieuwe functies. Maar first things first.

Een bijna 860MB grote download brengt firmwareversie T870XXU1BUBB, T970XXU1BUBB, of T976BXXU1BUBB, naar respectievelijk de Tab S7, Tab S7+, en Tab S7+ 5G. Daarin treffen we om te beginnen de kersverse beveiligingspatch van maart aan. Maar dat is dus lang niet alles. Met de update komen nog een aantal nieuwe functies mee:

  • Ondersteunt S Pen naar tekst: ‘vanaf nu kun je direct teksten in het veld invoeren door met de S Pen te schrijven.'
  • Dolby-functie wordt ondersteund in Dex-modus.
  • Samsung Free: ‘Samsung Daily is gewijzigd in Samsung Free-service voor een verbeterde UI en gedifferentieerde functies op basis van inhoudskenmerken.'
  • Bovendien wordt de stabiliteit van de DeX-stand en van de vingerafdruksensor verbeterd.

De update is nu direct OTA beschikbaar op alle in Nederland en België verkochte Galaxy Tab S7 modellen. Als je nog geen melding kreeg, dan kun je ‘m handmatig starten via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Galaxy Buds+ update: functies van de Buds Pro

Waar sommige Samsung telefoons momenteel een upgrade naar One UI 3.1 ontvangen met functies van de Galaxy S21, krijgen eerdere Buds-modellen een update met functies van de Galaxy Buds Pro.

Nu zijn de Galaxy Buds+ aan de beurt voor de nieuwe firmwareversie R175XXU0AUB3. Daarmee krijgen ze de mogelijkheid om naadloos te switchen tussen geluid op je telefoon en tablet. Daarvoor moeten beide – telefoon en tablet, dus – wel over Samsung's nieuwe interface beschikken: One UI 3.1.

Verder kun je allerhande opties nu direct vanuit het Bluetooth-menu op je telefoon bedienen. Tik daarvoor op het tandwieltje achter de Galaxy Buds+ in de lijst met verbonden Bluetooth-apparaten.

(Dank voor meldingen en screenshots, Mark, Daniël, en Henk!)

Lees de reacties (3)