Samsung Galaxy A8 krijgt vanaf nu updates per kwartaal

Vanaf nu zal Samsung de Galaxy A8 ieder kwartaal voorzien van de nieuwste security patches. De periode van drie jaar na de release waarin updates maandelijks verschenen is inmiddels afgelopen.

Galaxy A8 krijgt vanaf nu updates per kwartaal

In januari 2018 bracht Samsung de Galaxy A8 uit in Nederland. Sindsdien kreeg het toestel twee grote Android upgrades, en iedere maand de nieuwste beveiligingspatches van Google en Samsung zelf. Vorig maand nog kreeg het toestel de patch van januari. Toen was echter al duidelijk dat het een van de laatste maandelijkse patches zou zijn.

Het is namelijk drie jaar geleden dat het toestel op de markt verscheen. Daarmee loopt de periode af dat de Galaxy A8 iedere maand de nieuwste patches ontvangt. Samsung heeft de telefoon vannacht van de lijst met modellen verwijderd die maandelijks bijgewerkt worden. De A8 staat nu in het rijtje met telefoons die per kwartaal de nieuwste updates ontvangen. Daar is hij in gezelschap van andere mid-range telefoons, zoals de Galaxy A51, maar ook de Galaxy S8 staat in het rijtje.

Meestal blijft een toestel nog ongeveer een jaar op de lijst staan met toestellen die per kwartaal updates krijgen. Het is dus niet zo dat de Galaxy A8 nu klaar is met het ontvangen van regelmatige updates. Bovendien rolt in sommige landen momenteel de patch van februari uit voor het toestel. Met een beetje geluk arriveert deze ook nog in Nederland en België, voor Samsung definitief overschakelt naar het nieuwe updateschema.