Februari update voor de Samsung Galaxy A8 nu beschikbaar in Nederland

In Nederland is de Galaxy A8 de eerste Samsung telefoon die de februari update krijgt. Behalve de nieuwe beveiligingspatch bevat de update niet meer relevante vernieuwingen.

Galaxy A8 update februari 2019

Een duidelijke volgorde is meestal niet te ontdekken in Samsung's uitrolschema voor maandelijkse beveiligingsupdates. Soms komt de Galaxy A8 vrij laat aan de beur – deze maand heeft hij zelfs de Nederlandse primeur. Een 244MB grote update voorziet de telefoon van firmwareversie A530FXXS4BSA8.

In de nieuwe firmware zit in ieder geval de beveiligingspatch van de maand februari. Op zijn beurt bevat deze weer 20 security fixes van Google voor het Android OS. Twaalf verdere verbeteringen dichten (potentiële) lekken in Samsung's eigen software. We zien onder meer fixes voor een aantal Exynos chipsets, en een patch voor de Galerij applicatie.

Grote, zichtbare veranderingen zijn er verder niet. Die volgen wel vanaf pakweg april, als ook de Galaxy A8 aan de upgrade naar Android 9 Pie begint. Daarmee krijgt het toestel ook de One UI, met een frisse nieuwe look. Tegen die tijd zullen we proberen een preview te maken van deze software op de A8, nog vóór de upgrade daadwerkelijk beschikbaar komt. Dan weet je in ieder geval waar je straks aan begint – maar zover is het nu nog niet.

Beschikbaarheid

De februari update voor de Galaxy A8 is vanaf nu beschikbaar op de unbranded toestelversies in Nederland én België. Heb jij jouw A8 direct bij T-Mobile, Vodafone of Proximus gekocht? Dan zul je nog wat geduld moeten hebben, tot de patch ook voor jouw toestelversie gereed staat.

Zoals altijd begint de update vanzelf te downloaden, zodra hij beschikbaar is. Ga naar Instellingen en de optie Software-update om direct te controleren of dit al mogelijk is op jouw A8. Heb jij de update al geïnstalleerd? Zie jij nog wel veranderingen die wij niet genoemd hebben? Wat zijn jouw ervaringen? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (6)

  • Op mijn S7 (PHN) is vandaag ook de februari update binnengekomen. Ongeveer 43 MB . In ieder geval 1 opvallende wijziging: de app Galaxy Themes is nu in het uiterlijk van de nieuwe OneUI!

  • Update gehad. Bij de update vorige maand meteen problemen gehad met snel laden. Na meerdere malen stekker in stekker uit ging mijn A8 wel weer snel laden. Nu lijkt het beter. Kan toeval zijn natuurlijk. Heb nog een jaar garantie gelukkig.

  • kreeg de januari update niet na zelf te updaten via odin kreeg ik nu de OXM update wel voor februari wel netjes op de 18e binnen

  • Kreeg vandaag de update binnen, maar zorgde na installatie voor traag opstarten en er worden geen meldingen meer getoond in het scherm

1 2