Samsung Galaxy A3 (SM-A300) op de foto

Vlak voor het weekend doken al de specificaties op van de Samsung Galaxy A3 – en nu komen daar de foto's nog bij, wederom via de Chinese certificeringsinstantie TENAA.

Afgelopen vrijdag zagen we al een aantal technische specificaties van de nieuwe Galaxy A3 – als het toestel met de modelcode SM-A300 tenminste zo gaat heten – voorbij komen. De bron van deze gegevens was het Chinese TENAA, en nu zijn ook de plaatjes bij de data gevoegd.

Wat we zien is een toestel dat sterk op de Galaxy A5 lijkt. Dit toestel lekte eerder al uit via TENAA, kort daarop gevolgd door nog duidelijker foto's van het toestel. En nu is dus de Galaxy A3 aan de beurt.

Wederom zien we een slank toestel, met een behuizing die mogelijk van metaal, of van een ander, nog onbekend materiaal is gemaakt. Duidelijk zijn ook de sterke gelijkenissen met de Galaxy A5, hoewel de Galaxy A3 een iets kleiner beeldscherm heeft – 4,5 inch versus 5 inch. De A3 is dus weliswaar even dik als de A5 – 6,9 millimeter – maar iets korter en smaller.

Met een schermresolutie van 960 bij 540 pixels en een acht megapixel camera – 5 MP aan de voorzijde – is de A3 het instapmodel van de nieuwe A-serie, die vormgevingstechnisch in de voetsporen treedt van de Galaxy Alpha. Wel heeft het toestel, zoals wij eerder al ontdekten, een 64 bit processor aan boord.

Lees de reacties (5)

Gerelateerde artikelen