Eerste A-serie betrapt: dít is de Samsung SM-A500

Sinds bekend werd dat Samsung aan een compleet nieuwe ‘A-serie’ smartphones werkt – met modelcodes beginnend met SM-A – duiken deze toestellen herhaaldelijk op. En nu is de SM-A500 ook te zien op foto’s.

samsung-sm-a500-3-225x300 Eerste A-serie betrapt: dít is de Samsung SM-A500samsung-sm-a500-2-225x300 Eerste A-serie betrapt: dít is de Samsung SM-A500samsung-sm-a500-1-225x300 Eerste A-serie betrapt: dít is de Samsung SM-A500

Samsung’s SM-A500 (klik voor groter)

In de database van de Chinese telecommunicatie certificatie instantie TENAA duikt de SM-A500 op, die aldaar door het leven gaat als de SM-A5000, dezelfde die wij onlangs nog betrapten bij de GFXBench benchmark test.

Op de foto’s zien we een extreem dun toestel – Galaxy Alpha-dun – met slots voor de SIM en microSD kaart in de zijkant. Dit duidt erop dat de achterkant van het toestel níet verwijderbaar is, wat mogelijk weer overeenkomt met een volledig metalen behuizing. Dit laatste valt op de foto’s dan weer niet echt vast te stellen.

Van de SM-A500 wordt verwacht dat deze uitgerust is met een 4,8 tot 5 inch beeldscherm met een 720p HD resolutie. Een mid range quad core processor van Qualcomm moet het zware werk verrichten – misschien een 64 bit model, maar mischien ook niet – en een 13 megapixel camera maakt het pakketje, samen met een 5 MP frontcamera, compleet.

Natuurlijk is de hier getoonde toestelvariant bestemd voor de Chinese markt, maar uit het bestaan van een zogeheten user agent profile voor een Europese toestelversie valt op te maken dat het toestel ook hier gelanceerd moet gaan worden.

Onduidelijk is nog onder welke naam de SM-A500 – of de A-serie in het geheel – door het leven zal gaan. Zien we hier de volgende generatie van een bestaande toestelserie, of zullen de toestellen een compleet nieuwe naam krijgen? In ieder geval lijkt de kans groot – gezien het veelvuldig her en der opduiken – dat de onthulling van de eerste modellen niet zo ver weg meer is.

(via)

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee