Dit is dus de Samsung Galaxy A5

Nadat we gisteren al een paar ongeïnspireerde foto’s uit China zagen langskomen, is nu de Samsung Galaxy A5 in volle glorie te zien. En ja, zo gaat dat toestel, dat tot nu toe bekend stond onder de modelcode SM-A500, dus heten.

samsung-galaxy-a5-1024x576 Dit is dus de Samsung Galaxy A5

Zoals je op de foto’s al kunt zien was het Sammobile die de kiekjes wist te bemachtigen van de eerste van Samsung’s nieuwe A-serie toestellen. We zien duidelijk een toestel dat past binnen Samsung’s nieuwe vormgeving, met nog wat strakkere lijnen dan bijvoorbeeld de Galaxy Alpha en de Galaxy Note 4.

samsung-galaxy-a5-onder-1024x329 Dit is dus de Samsung Galaxy A5

Qua specificaties is de Galaxy A5 de middelste van een nieuwe lijn, waarvan de andere modellen – als we zo vrij mogen zijn – vermoedelijk dus Galaxy A3 en Galaxy A7 gaan heten. Een aantal technische specificaties van het toestel zijn al bekend, waaronder een 5 inch Super Amoled scherm met een 720p HD resolutie, een 13 megapixel camera achter, en eentje van 5 MP aan de voorkant. Aan boord is een quadcore Snapdragon 400 processor, een 2330 mAh accu, en 16 GB opslagruimte die middels microSD uit te breiden is.

samsung-galaxy-a5-achter-1024x489 Dit is dus de Samsung Galaxy A5

De Galaxy A5 draait zoals de naam al impliceert op het Android besturingsssyteem, en wel versie 4.4.4. Samsung’s nieuwste TouchWiz versie is ook van partij.

Curieus genoeg zouden eerdere berichten over een behuizing die geheel van metaal is niet kloppen. Het getoonde toestel voelt weliswaar koud aan, maar welk materiaal Samsung precies gebruikt voor deze Galaxy A5 is vooralsnog niet duidelijk.

De Galaxy A5 komt naar Europa, daarover bestaat niet zoveel twijfel. De enige vragen zijn natuurlijk wanneer, en hoeveel hij moet gaan kosten. Hopelijk vinden de bijbehorende antwoorden in de nabije toekomst. De specificaties van het toestel suggereren in ieder geval dat het hier gaat om een nette middenklasser.

Meer foto’s van het toestel vind je natuurlijk bij Sammobile zelf, HIER.

Wat vind jij? Is dit een interessante richting, die Samsung met de nieuwe A serie lijkt in te slaan?

Beste Galaxy A5 deals per provider

Praat mee