Samsung Galaxy A13 5G specs: vlotte processor onder de motorkap

Samsung stopt straks een opvallend vlotte processor in de aankomende Galaxy A13. Dit blijkt uit een kersverse benchmarkvermelding, die een paar interessante specs verklapt. Het toestel wordt Samsung's goedkoopste 5G-telefoon tot nu toe.

Galaxy A13 5G specs: MediaTek processor

In augustus meldden wij dat Samsung aan een Galaxy A13 werkt met 5G-connectiviteit. Sindsdien kwamen we ook de eerste details van de camera en accu van het toestel te weten. En vandaag duikt de Amerikaanse versie van de A13 5G op in een de database van benchmark Geekbench.

Daar zien we dat het toestel zijn werk doet met MediaTek's Dimensity 700 processor. Dat is dezelfde processor die ons positief verraste in de Galaxy A22 5G, waar hij uitstekende prestaties levert (zoals je ook in onze Galaxy A22 review kunt lezen). Met de Dimensity 700 zal de Galaxy A13 straks heel veel sneller zijn dan de te trage Galaxy A12.

Verder zien we dat de Galaxy A13 4GB werkgeheugen heeft, en op Android 11 draait. Inderdaad, het toestel wordt nu nog niet met Android 12 getest. De verklaring daarvoor is simpel. Samsung zal het toestel lanceren vóór de brede uitrol van de nieuwere versie van het besturingssysteem. Zo ging dat vorig jaar ook, toen de Galaxy A12 in november gepresenteerd werd, tenslotte.

Wij gaan er trouwens vanuit dat de Galaxy A13 straks in twee versies in de winkels zal belanden: eentje met 5G, en eentje met een ouderwetse 4G-verbinding. Deze laatste krijgt dan vermoedelijk een andere processor, bijvoorbeeld MediaTek's Helio G80. Net zoals het 4G-model van de Galaxy A22, die niet in Nederland werd uitgebracht.

Komt de A13 ook naar Nederland?

Naast de vlotte hardware, krijgt de Galaxy A13 5G een camera met een 50 megapixel sensor, en een 5000 mAh accu. Een prijs is nog niet bekend, en bovendien kunnen wij nog niet met zekerheid zeggen of het toestel ook naar Nederland komt. Maar als dit wel gebeurt, dan ligt hij hier vermoedelijk pas begin 2022 in de winkels. Wederom: zo ging dat ook met de A12.

Later in 2022 volgens dan verdere modellen in de volgende generatie van Samsung's Galaxy A-serie, zoals de Galaxy 33, Galaxy A53, en Galaxy A73.

(via)