Android 12 brengt uitgebreidere update-info naar je Samsung telefoon

Vanaf Android 12 en One UI 4 krijg je gedetailleerdere update-informatie op je Samsung telefoon. Dat valt op te maken uit de tweede versie van de beta-firmware die eerder deze week verscheen voor de Galaxy S21.

Android 12 op je Samsung telefoon: meer update informatie

Samsung is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een Android-telefoonbouwer met een uitstekend updatebeleid. Maar als je een Samsung telefoon hebt, en regelmatig de nieuwe beveiligings- of Android-updates installeert, is het je misschien wel opgevallen. De informatie over de update zelf is vaak nogal summier. Van algemene zinnetjes als ‘algehele stabiliteit van uw apparaat is verbeterd‘ wordt je tenslotte niet veel wijzer. Vanaf Android 12 wordt dit een beetje beter, zo blijkt.

Eergisteren rolde Samsung een nieuwe beta-firmware uit, waarmee Android 12 en One UI 4 momenteel getest worden op de Galaxy S21-serie. Deze brengt niet alleen de toffe Kleurenthema functie, maar laat ook vernieuwingen in het update-proces zelf zien.

De update zelf geeft namelijk niet alleen de gebruikelijke informatie, maar toont ook een venstertje met Gegevens app-update. Dit is een lijst van alle apps die door de op handen zijnde update bijgewerkt worden. De lijst vermeldt helaas niet op welke manier dit precies gebeurt. Je moet dus zelf checken of het gaat om nieuwe functies, optimalisaties, of bugreparaties. Maar dát je telefoon straks een dergelijke lijst laat zien is nieuw, én een verbetering, wat ons betreft.

Meer over Android 12 en One UI 4

De afgelopen tijd kwamen we al een hoop te weten over de komende Android 12 en One UI 4 upgrade voor een flink aantal Samsung telefoons. Je kunt onze preview van Android 12 op de Galaxy S21 checken, of het overzicht met nog meer vernieuwingen in One UI 4.

De uitrol van de upgrade begint nog voor het einde van dit jaar met de toestellen in de Galaxy S21-serie. In de weken en maanden erna volgen dan steeds meer Samsung telefoons en tablets. Wil je weten of jij de update ook krijgt? Check dan ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-12-update overzicht.

Lees de reacties (1)

  • Valt wel mee met uitstekende update beleid alleen als je het nieuwste model hebt

    Pixel telefoons hebben een beter update beleid