Patentaanvraag toont Samsung’s optische vingerafdruksensor voor de Galaxy S10

Een recent gepubliceerde patentaanvraag toont hoe Samsung een optische vingerafdrukscanner onder een telefoonscherm wil plaatsen. Dit is vermoedelijk de implementatie die we straks in de Galaxy S10 gaan tegenkomen.

Samsung patent: optische vingerafruksensor

Geruchten over een topmodel Samsung telefoon met een vingerafdruksensor in het scherm doen al lange tijd de ronde. Eerst was er de hoop dat de Galaxy Note 9 er eentje zou krijgen, maar dat toestel kwam te vroeg. Geruchten dat de recent gelanceerde Galaxy A9 er een zou hebben bleken ook te optimistisch. Nu lijkt dan duidelijk dat het in 2019 de Galaxy S10 zal zijn die een dergelijke vingerscanner krijgt.

Een vandaag bij de WIPO gepubliceerde patentaanvraag – oorspronkelijk ingediend in Zuid-Korea – toont Samsung's optische vingerafdruksensor. Eerdere vergelijkbare patenten toonden relatief abstracte ideeën over een dergelijke vingerafdruksensor-onder-het-display. De aanvraag ELECTRONIC DEVICE COMPRISING BIOMETRIC SENSOR laat een duidelijk verder gevorderde implementatie zien, in een toestel dat sterk lijkt op de Galaxy S8 en S9. We zien hoe Samsung de sensor onder het scherm wil plaatsen. Bovendien is de regio om de sensor heen drukgevoelig – net zoals de virtuele home knop van toestellen als de S9 dat nu is.

 

De patentaanvraag werd 10 april j.l. bij de WIPO ingediend, maar al een jaar eerder in Zuid-Korea. De getoonde smartphone is dus niet indicatie voor het design van de Galaxy S10. De aanvraag bevestigt vooral dat Samsung al geruime tijd druk bezig is met een eigen optische vingerafdruksensor die onder het display geplaatst wordt.

Andere fabrikanten hebben nu al toestellen met het snufje – maar Samsung moet wachten tot ze hun sensoren in grote hoeveelheden betrouwbaar kunnen fabriceren. Uiteindelijk is het dus wachten op de lancering van de Galaxy S10 in 2019 voor we de eerste, echte FOD – Fingerprint-On-Display – in een Samsung telefoon gaan zien.