Ook de Galaxy A5 (2017) krijgt update met Blueborne fix

Als we dan toch bezig zijn met het bijhouden van de updates met Blueborne fixes, dan kan die voor de Galaxy A5 (2017) er ook nog wel bij.

Sinds kort is er veel te doen over een kwetsbaarheid in de beveiliging van apparaten met een Bluetooh verbinding. Afgelopen weekend ontdekten we dat ook Samsung inmiddels druk bezig is met het uitrollen van Blueborne fixes voor verschillende Galaxy's. Eerder vandaag verscheen ook de Blueborne fix voor de Galaxy S8 ten tonele. En nu volgt dus de Galaxy A5 (2017). De kleinere Galaxy A3 (2017) kreeg de Blueborne fix trouwens vorige week al, direct met de update naar Android 7.0.

Galaxy A5 (2017) Blueborne update

Voor de Galaxy A5 (2017) rolt een update uit naar firmwareversie A520FXXU2BQIE. Deze ruim 76MB grote download zorgt er dus vooral voor dat de genoemde zwakke plek gedicht wordt. In het scherm Softwaregegevens is te zien dat de beveiligingspatch zelf nog die van 1 augustus is. Deze was er al – arriveerde tegelijk met de recente update voor de A5 (2017) naar Android 7.0.

Of en wanneer Samsung de rest van de beveiligingsupdate van september gaat uitrollen is niet bekend. In ieder geval is het belangrijkste lek nu dicht geplakt. Tevens kwamen we toevallig te weten dat ook de TouchWiz-Start app door deze update werd bijgewerkt. Daarmee kun je nu overal op het scherm je notificaties in beeld brengen door een stukje naar beneden te vegen – dus niet alleen vanaf de bovenrand.

Heb je deze update al op jouw A5 (2017) geïnstalleerd? Laat het even weten als je nog andere veranderingen bent tegengekomen!

Lees de reacties (3)

  • Samsung Upday blijkt verwijderd na de update, en vervangen door Briefing van Flipboard. (op je home-scherm in beeld te brengen door van links naar rechts te vegen)
    Vind ik persoonlijk jammer, want de vormgeving van Upday sprak mij meer aan.

  • "Tevens kwamen we toevallig te weten dat ook de TouchWiz-Start app door deze update werd bijgewerkt. Daarmee kun je nuoveral op het scherm je notificaties in beeld brengen door een stukje naar beneden te vegen – dus niet alleen vanaf de bovenrand." Dat kon al langer. Als ik me niet vergis kwam die functie met een update van de touchwiz launcher via de galaxy app store en maand geleden.

    • Je hebt uiteraard gelijk. Dit is meer voor de mensen die de losse app nog niet (zelf of automatisch) hadden geupdate :P