Nieuwe Galaxy S20 FE 5G update verbetert touchscreen

Na het 4G-model krijgt nu ook de Galaxy S20 FE 5G de update van april. Bovendien beweert Samsung dat deze de werking van het aanraakscherm verbetert.

Galaxy S20 FE: camera

Galaxy S20 FE update (5G) april 2021: verbetert touchscreen

Een naam, twee toestellen: zo lijkt het als we naar de updates van de Galaxy S20 FE kijken. Het 4G-model lijkt een geheel andere koers te varen dan het 5G-model. Of dat lijkt niet alleen, maar het ís ook zo. De S20 FE met 4G kreeg al bijna twee weken geleden de update van april. Dat was een normale beveiligingsupdate, met de nieuwe patch, en zonder andere verbeterpunten.

Op de Galaxy S20 FE met 5G staat nu ook een update klaar. Een flinke, zelfs. Firmwareversie G781BXXU2CUD1 is een download van ruim 588MB. En ook hierin zit de patch van april, maar er is nog een opvallend punt. Opnieuw wordt namelijk de ‘stabiliteit van aanraakscherm‘ verbeterd. Dat klinkt goed – tenslotte is bekend dat sommige exemplaren van het toestel juist op dit gebied een bug bevatten.

De update van deze week is de vierde update voor de S20 FE met 5G die de werking van het aanraakscherm verbetert. Op de 4G-uitvoering bevatten tot nu toe twee updates fixes voor dit punt. Of deze variant binnen nu en een paar weken dus ook een update krijgt met verdere verbeteringen voor het scherm? Dat wordt dan vermoedelijk met de patch van mei, over een paar weken.

Rest de vraag in hoeverre de fix van de vandaag helpt. Heb jij een S20 FE 5G die nog last heeft van de schermissues, en merk je – wat dat betreft – iets van de nieuwe update? Of juist niet? Laat het hieronder even weten.

Beschikbaarheid

Je kunt deze update nu installeren op de Nederlandse en Belgische, unbranded Galaxy S20 FE 5G. Voor de branded toestellen van Vodafone zal hij vast ook komen, in de komende dagen of weken.

Je krijgt vanzelf een melding dat de update klaar staat, of je checkt de beschikbaarheid direct via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren. Heb jij deze update binnen op jouw Galaxy S9 (Plus)? Kom je nog meer veranderingen tegen na installatie?

(Dank, Willem!)

Lees de reacties (6)