Renders tonen voorspelbare Samsung Galaxy S21 FE

Een eerste set plaatjes van de Samsung Galaxy S21 FE toont een vertrouwd design. Het toestel wijkt niet af van de andere Galaxy S21 modellen, maar wordt hopelijk wel een stukje goedkoper.

Galaxy S21 FE renders

In de loop van de zomer worden een aantal nieuwe Galaxy telefoon verwacht. Sommige daarvan kun je open en dicht vouwen, terwijl andere een meer traditioneel design bieden. In de laatste categorie volgen we al een tijdje de Galaxy S21 FE, waarvan wij onlangs nog wat details verklapten. En nu zien we de eerste afbeeldingen van het toestel.

Direct uit de koker van plaatjeshandelaar OnLeaks rollen de eerste niet-officiële renders van de Galaxy S21 Fan Edition. En wat blijkt? Het toestel lijkt als twee druppels water op de ‘gewone' Galaxy S21. Aan de voorkant is het zoeken naar verschillen vergeefs, al ligt het 6,4 inch scherm qua grootte netjes tussen de S21 en de S21+ in. Alleen het camera-eiland aan de achterkant is toch een klein beetje anders: hij ‘vloeit' niet direct voort uit het frame, maar is ervan gescheiden.

Met zijn 156 bij 75 millimeter ligt de Galaxy S21 FE ook qua afmetingen tussen de Galaxy S21 en de S21+ in. De S21 FE is 7,9 mm dun, terwijl de camera daar nog eens 1,4 mm uitsteekt. De verwachting is dat het toestel dezelfde kunststof achterkant heeft als de ‘basis-S21'. Het frame zou wel van metaal zijn.

En verder?

De verwachting is dat de Galaxy S21 FE qua hardware voortborduurt op de andere S21-modellen. Er zit straks dus een Exynos 2100 of Snapdragon 888 processor in. Wel gaan wij er vanuit dat de camera's wat minder fancy zijn dan in de duurdere S21-modellen. Daarop hint in ieder geval de aanwezigheid van de 32MP frontcamera – vermoedelijk dezelfde die we kennen van mid-range telefoons als de Galaxy A52 en Galaxy A72.

Verdere details blijven schaars. We hopen dat Samsung de S21 FE voorziet van de 4800 mAh accu van de S21+, maar het kan net zo goed de 4500 mAh batterij van de S21 zelf worden.

Je kunt de Galaxy S21 FE straks kopen in het wit, grijs, paars, en lichtgroen. Een prijs is nog niet bekend, maar hij wordt waarschijnlijk een stukje goedkoper dan de S21 zelf. Afgaande op de Galaxy S20 FE vorig jaar, gokken we op een prijskaartje rond de €700 bij de lancering.