Meer details Android 9.0 Pie update voor de Galaxy S9 en Note 9 duiken op

Uit Frankrijk komt een lijst met verbeteringen die de Android 9.0 Pie naar de Galaxy S9 en Note 9 zal brengen. De lijst is afkomstig van Samsung zelf, uit een lokale versie van haar Members app.

Meer details Android 9.0 update voor de Galaxy S9 en Note 9

In Samsung's Franse Members app duikt een flinke lijst op met verbeteringen die de fabrikant naar haar software uit wil gaan rollen. Een groot aantal van deze verbeteringen komen met de aankomende update naar Android 9.0 Pie mee. En hoewel ze dus niet per se direct onderdeel uitmaken van Android 9.0 zelf, maken ze de gebruikerservaring na de upgrade straks wel beter.

Uit de informatie blijkt onder meer dat de Galaxy S9 en Note 9 in Android 9.0 de naam en het nummer van een inkomend gesprek kunen oplezen. In de camera komt de timer naar de lijst met standen, zodat je ‘m eenvoudiger kunt gebruiken. Daarnaast kun je straks eenvoudiger video's vinden in de Galerij app. Bovendien toont het kleine ‘preview-rondje' in de camera straks alleen nog maar gemaakte foto's, en niet simpelweg de nieuwste afbeelding in je Galerij. Naast dit alles lijkt het erop dat de Spraakrecorder app met functies gaat krijgen om opgenomen audio direct te bewerken.

Interessant is ook, dat Samsung expliciet vermeldt dat aan nieuwe camerafeatures in de maak zijn. Je kunt deze ‘ontdekken vanaf januari 2019'. Dit wekt natuurlijk de indruk dat Samsung vanaf die tijd de Android 9.0 upgrade aan wil gaan bieden, al weet je bij dit soort informatie nooit helemaal hoe accuraat deze details zijn.

Naast deze verbeteringen, noemt Samsung ook nog een aantal puntjes die naar de Galaxy S9 komen, maar nu al op de Note 9 aanwezig zijn. Zo komt de mogelijkheid om een ‘zwevend' keyboard te gebruiken tijdens het gamen ook naar de S9.

Galaxy S8 en Note 8

Natuurlijk komt de Pie-upgrade ook naar (onder meer) de Galaxy S8 en Note 8 – we nemen aan inclusief de hierboven benoemde verbeteringen. Wel moeten we natuurlijk maar afwachten wat er op deze telefoons aankomt van de eventuele nieuwe camerasnufjes. Ook geldt voor deze modellen natuurlijk niet dezelfde mogelijke uitrol-datum van de upgrade zelf. Tenslotte komen simpelweg eerst de Galaxy S9 en Note 9 aan de beurt, en pas daarna de modellen uit 2017 en/of de A- en J-serie.

Check ook ons uitgebreide overzicht van welke Galaxy telefoon de update naar Android 9.0 Pie zal krijgen.

(bron)

Lees de reacties (1)

  • Wat een gedoe wegens de updates ... Microsoft is een schoolvoorbeeld, hoe het wel moet