Nieuwe details Android 2.3.4 firmware bekend

USB host kabel met memorystick zou het dus nog wel moeten doen

Wij gaan hier geen uitspraken meer doen over hoe dichtbij – of niet – de officiële Android 2.3.4 update voor de Samsung Galaxy S2 nu eigenlijk is, maar de laatste dagen is Samsung in ieder geval weer verder gegaan met het uitrollen ervan, dit keer in Scandinavië. De Nederlandse Android developer Chainfire weet te melden dat de 2.3.4 firmware die Scandinavië via Kies wordt aangeboden een aantal opvallende veranderingen bevat. Mocht de rest van deze post overkomen als ‘blablabla', dan zul je van deze veranderingen weinig gaan merken 😉 Met andere woorden: veel gebruikers zullen er niet wakker van liggen. Maar voor diegene die graag wat dieper in zijn Galaxy S2 duikt – of al gedoken is – een paar punten op een rijtje:

In ieder geval heeft Samsung de USB host functionaliteit van de S2 verwijdert. Dit betekent dat het communiceren met externe randapparatuur, waarbij de S2 als de host functioneert, via USB niet meer mogelijk is. Let op: een simpele memorystick valt daar bijvoorbeeld niet onder.

Ook heeft Samsung het lastiger gemaakt om zonder sporen het toestel van custom ROM's te voorzien: de waarschuwingsdriehoek die iedereen die een custom ROM heeft geïnstalleerd te zien krijgt, kan niet zomaar weer worden verwijdert door het resetten van de bijbehorende counter.

Tevens zou ook SIP – Session Initiation Protocol – niet meer ondersteund worden. Dit kan van invloed zijn op bepaalde VoIP toepassingen.

(met dank aan SamKiesUpdatesTweakers, Chainfire, en Aedriaen)

Lees de reacties (18)

  • Ik dacht dat er juist een native SIP-client in 2.3.4 zou zitten?
    Dat van die USB host vind ik, zeker in het licht van DSLR mogelijkheden, erg jammer.

  • In elk geval heeft Samsung geen haast gemaakt met het leveren van de USB Gender. Na 3 maanden wachten heb ik de bestelling geannuleerd. Blijkbaar heeft Samsung toch andere inzichten gekregen tov de USB functionaliteit van de S2

  • Dit heb ik van samsung als antwoord gekregen als ik vraag achter de 2.3.4.
    Het gaat hier over de release in belgie.

    De 2.3.4 update voor de Galaxy S II zou begin oktober LIVE moeten staan via Samsung Kies 2.0. De voornaamste aanpassingen in deze upgrade zijn een langere batterijduur en Google Talk video calls. Ondertussen zijn er inderdaad tests aan de gang voor de 2.3.5 upgrade. Zodra dit op punt staat wordt ook die laatste update uitgerold. Een exacte timing kunnen we daarvoor helaas nog niet meegeven.

    • Na enig doorspitten van de telefoon, na de officiële update via Kies naar android 2.3.4, kom ik erachter dat het flink tegen valt qua aanpassingen. Video bellen met Google Talk is nog steeds niet mogelijk, dit was toch wel hetgeen waar ik het meest op zat te wachten. Samsung stelt mij diep teleur. En video bellen met hun eigen programma, Qik video, heb ik geen trek in.

      • ik begrijp het google-talk-video-calls-gedeelte nog steeds niet; mijn vriendin en ik hebben allebei een SGSII waarmee we, via Talk, met elkaar kunnen videobellen. Ook met een pc kan het.. wat wordt dan de toevoeging?

  • de waarschuwingsdriehoek die iedereen die een custom ROM heeft geïnstalleerd te zien krijgt, kan niet zomaar weer worden verwijdert door het resetten van de bijbehorende counter.

    Niet zomaar, maar wat kan dan wel beetje vaag? Heeft de jig dan geen effect meer?

1 2 3
Gerelateerde artikelen