Grote schermen: fijn of niet?

Galaxy S2 (2x), 5.3 inch Note, en 7.7 inch Tab

Toen HTC een jaar of twee geleden haar HD2 toestel op de markt bracht was dit de eerste smartphone met een schermdiagonaal van 4.3 inch. Velen riepen destijds dat dit toch echt een brug te ver was. Vier inch was de psychologische grens – daaroverheen zouden telefoons alleen maar veel te groot en onhandig worden. Echter, twee jaar later lijkt 4.3 inch wel zo'n beetje de standaard te worden voor high end toestellen die niet van een Apple logo voorzien zijn. Sterker nog, de volgende generatie smartphones lijkt hier alweer vrolijk voorbij te gaan. Zo introduceerde Samsung pas nog de Galaxy Note met een 5.3 inch scherm, en gaan er geruchten dat de Samsung Galaxy S3 mogelijkerwijs een scherm gaat krijgen met een diagonaal van 4.65 inch.

Het succes van de Galaxy S2, maar ook van bijvoorbeeld HTC's Sensation, heeft inmiddels wel bewezen dat voor de consument een scherm van 4.3 inch helemaal niet te groot is. En dus doemt onheroepelijk de vraag op: wat is dan wel de grens?

Wij weten dat voor veel van onze bezoekers de Galaxy S2 het eerste toestel is met een dergelijke schermgrootte. En dus zijn we eigenlijk benieuwd naar twee dingen. Ten eerste, de vraag of het goed bevalt. Of, met andere woorden: kun je je voorstellen dat mensen dit echt te groot vinden? En de tweede, daarmee verbonden vraag: kun je je voorstellen in de toekomst en toestel te kopen met een nóg groter scherm?

Wijzelf zijn, niet geheel verrassend, nogal fanatieke smartphone gebruikers – en denken soms een beetje in de lijn: hoe groter het scerm hoe beter. Maar natuurlijk zitten daar wel degelijk grenzen aan. Een 7 inch Galaxy Tab is toch echt geen telefoon – hoe fijn een draagbare computer ook is. Aan de andere kant: internetten op een groter scherm is natuurlijk gewoon fijn, evenals gamen, emails lezen en tiepen, etc. Maar het is net zo fijn om een telefoon te hebben die je ook gewoon in je broek- of jaszak kunt meenemen.

En dus malen we nog ever verder over de vraag: waar ligt de grens?

Lees de reacties (18)

  • 4.3 is bij mij toch wel echt de grens. ben van een Sony c905 naar deze super S2 gegaan en vond het toen al een te groot scherm. nu ben ik er inmiddels wel aan gewend en met bv gamen en filmpjes kijken is het idd super.
    toch vraag ik me af hoe groot de batterij moet gaan zijn van een zogenoemde S3, deze telefoon laad al langzaam op, laat staan een nog grotere batterij.

    voor mij dus 4.3 de max aangezien die nog in al m'n broekzakken moet passen!

  • 4.3 is voor mij ook wel de limiet! De grootte van het toestel stoort nu al als ik bijvoorbeeld aan het fietsen ben.

  • Mag van mij nog groter :D 5,3inch ziet er heel gelikt uit!

    Als de batterijduur wel acceptabel blijft tenminste ;)

  • Ik had eerst een telefoon met 3 inch scherm en heb nu de samsung galaxy s2.
    4.3 inch leek voor mij heel groot maar nu ik kijk vind ik het eigenlijk een standaard grootte.
    En het is wel waar hoe groter hoe beter ik denk dat modellen van 5 tot 5.3 inch nog even wennen is maar ik denk ook dat 5.3 inch voor een telefoon echt de maximale maat moet zijn.

  • 4.3 is echt het maximum. Dat ding moet nog wel in mijn broekzak passen, en enigszins met 1 hand te bedienen zijn (wat nu vaak al niet lukt). Ik zou zeggen: maak het scherm niet groter, maar maak de snelheid, resolutie en batterijduur beter!

    Wil je groter, neem een tablet!

    Ik weet nu bv al zeker dat ik de sgsIII niet ga nemen, dat ding breekt in mn zak.

1 2 3
Gerelateerde artikelen