GPS-update komt ook naar de Samsung Galaxy S5 en S5 Mini, verschillende Gear watches

Samsung's GPS-update is hard op weg dé update te worden die uitrolt naar de meeste smartphones ooit – althans op papier. Ook de Galaxy S5 en S5 Mini staan binnenkort op het programma, al moeten we daar in Nederland nog even op wachten. Nu al bijwerken kun je de Gear S3 en Gear Sport horloges.

Samsung's GPS-update straks ook naar Galaxy S5 en meer

Vorige week meldden wij nog lichte geamuseerd dat Samsung een update uitrolde voor de Galaxy S7 en S8. Tevens ondekten wij toen dat die update ook nog bestemd is voor de Galaxy S6. Inmiddels is duidelijk dat de GPS-fix naar misschien wel alle Samsung telefoons vanaf 2014 gaat komen.

Vanaf 2014? Mja, misschien wel, ja. Elders ter wereld – o.a. in Vietnam – is de update namelijk vanaf nu ook beschikbaar op de Galaxy S5, Samsung's eerste waterbestendige Galaxy S-telefoon. En dat is niet alles. In Duitsland kun je ‘m bijvoorbeeld ook downloaden op de Galaxy S5 Mini. Beide modellen verschenen in het voorjaar van 2014, ruim 8,5 jaar geleden.

In Nederland en België is het op dit moment nog even afwachten tot de updates beschikbaar komen. Ook de updates voor de Galaxy S6 en Galaxy Alpha zijn nog niet op Nederlandse toestellen beschikbaar – maar komen dat binnenkort wel.

Oude horloges ook

Overigens brengt Samsung niet alleen updates voor telefoons-van-weleer uit. Ook oude smartwatches worden uit de mottenballen gehaald en bijgewerkt. De originele Galaxy Watch – uit 2018 – krijgt bijvoorbeeld ook een vergelijkbare update. En zelfs de Gear Sport uit 2017 wordt inmiddels van nieuwe software voorzien (dank voor je melding, Bert), evenals de Gear S3 Classic en Frontier modellen uit 2016.

Waarom?

Het is natuurlijk tof te zien dat een telefoonbouwer toestellen na zoveel jaar nog een software-update geeft. Maar onvermijdelijk doemt ook de vraag op: waarom eigenlijk? Is dit een soort sneaky reclamecampagne van Samsung voor haar updatebeleid? Of duikt later dit jaar het nieuws op dat Samsung's GPS-software al jaren een lek bevatte die absoluut gedicht moet worden?

In dit laatste geval komen we er vanzelf achter, de komende maanden. Voor nu is het bijna een geinig spelletje: haal je oude telefoons weer eens uit de la, laadt ze op, en kijk af en toe weer eens of er een update klaar staat. Als een raar soort nostalgie.

Heb jij nog een oude Galaxy liggen waarop nu, na jáááren, weer een update binnenrolt? Laat het ons hieronder weten!

Lees de reacties (1)

Gerelateerde artikelen