Samsung Galaxy S9 update in Nederland: nog géén GPS-fix

Midden in een golf van updates van oudere telefoons werkt Samsung ook de Galaxy S9 bij. Verrassend genoeg bevat deze update niet de GPS-verbetering die alle andere toestellen wel krijgen.

Galaxy S9 update augustus 2022

Samsung bracht de Galaxy S9 ruim vier jaar geleden uit in Nederland. En zoals alle toptelefoons van die generatie kreeg ook de S9 vier jaar lang software-updates – tot deze dit voorjaar officieel stopten. Toch brengen de Zuid-Koreanen nu opnieuw een update uit, die netjes samen valt met een grote golf GPS-updates voor oudere toestellen. Echter, de S9 blijft een buitenbeentje hier.

De net geen 100MB grote update naar firmwareversie G96*FXXUHFVG4 brengt namelijk helemaal verbeterde GPS naar de Galaxy S9 en S9+. Wel vermeldt de bijgevoegde changelog het wat vage punt ‘Algehele stabiliteit van functies verbeterd‘. De beveiligingspatch wordt niet vernieuwd – deze was al die van maart, en dat blijft ‘ie ook.

Natuurlijk kan het zijn dat deze update toch de GPS-fix bevat, ook zonder de expliciete vermelding in de changelist. Deze lijstjes zien niet altijd 100% correct, tenslotte. Dit zou wel passen bij de timing van de update. Of de Galaxy S9 krijgt binnenkort nóg een update mét de GPS-fix. Een nog iets nieuwere firmwareversie is op het moment van schrijven namelijk al in ontwikkeling – dus mogelijk is dat het geval.

Beschikbaarheid

De nieuwe update in nu direct, OTA te installeren op de unbranded Galaxy S9 en S9+ in Nederland en België. En ook op branded telefoons van Vodafone staat nu klaar – alleen met een model van T-Mobile is nog geduld vereist.

Je krijgt vanzelf een melding zodra de update beschikbaar is op jouw S9. Maar je kunt ook altijd handmatig checken of je ‘m kunt downloaden via Instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Lees de reacties (3)

  • Hey Michel,

    Zou het niet te maken kunnen hebben met de hack die eerder dit jaar is gepleegd bij Samsung door de LAPSUS$ groep?
    Die hadden behoorlijk wat informatie buit gemaakt, zelfs informatie wat betreft Samsung Knox!

    Maar een grote patch-ronde bleef al die tijd uit. Nu verbaasd een ieder zich erover dat zelfs de S5 Mini nog een update krijgt.

    Zou mij niks verbazen in ieder geval als het met deze hack te maken zou hebben, vindt het wel heel toevallig allemaal namelijk:

    https://www.galaxyclub.nl/nieuws/samsung-slachtoffer-van-ransomware-bende-die-ook-bij-nvidia-inbraken/

    • Hi Marcel,

      Ja, heb ik me ook afgevraagd. De afgelopen updates bevatten al veel fixes voor Knox, Samsung-account management, etc. Maar die kwamen niet naar oudere toestellen inderdaad. Al zou ik niet verwachten dat ze dit dan onder het kopje 'GPS' fixen - hooguit als 'betere stabiliteit' of iets anders vaags. Ik denk dat we er nog meer over te weten gaan komen zodra alle toestellen bijgewerkt zijn. Ergo: wie weet :)

      • Sinds de laatste update doet in ieder geval de GPS op mijn S9+ het een stuk minder: enkel nog GPS en GLONAS tracking, geen Galileo en Beidou meer. Daar had ik deze telefoon nou toendertijd net voor (nieuw) aangeschaft....