Galaxy S9 DeX Pad vanaf volgende week leverbaar in Nederland

Tegelijk met de Galaxy S9 onthulde Samsung de nieuwe ‘desktop extension' voor de telefoon. Kopen kon je deze DeX Pad tot nu toe niet, maar vanaf volgende week komt daar verandering in.

Vorig jaar bij de Galaxy S8 lanceerde Samsung de eerste ‘desktop extension', de DeX Station. Dit is in feite een dock waarmee je je telefoon op een beeldscherm en andere apparaten – keyboard, muis, bijvoorbeeld – kunt aansluiten. Als je je toestel in de dock klikt, verschijnt op het scherm een complete desktop-werkomgeving. Voor de Galaxy S9 heeft Samsung het idee nog wat verder uitgewerkt, in de vorm van de nieuwe DeX Pad.

DeX Pad: voordelen, compatibiliteit

In de nieuwe DeX Pad ligt de Galaxy S9 plat, met het scherm naar boven. Dit scherm kun je gebruiken als extra bedieningsmogelijkheid, zodat je bijvoorbeeld geen muis hoeft mee te sjouwen. Wat ons betreft is het belangrijkste voordeel van de nieuwe DeX Pad dat je de koptelefoon aansluiting kunt blijven gebruiken. Bij de eerste generatie DeX Station is dit niet mogelijk, omdat het toestel daarin rechtop staat.

De DeX Pad is als Galaxy S9 accessoire gelanceerd, maar je kunt ‘m ook gebruiken met de Galaxy S8 of Note 8. De enige voorwaarde is dat deze toestellen op Android 8.0 draaien. Voor beide telefoons is die update in Nederland al uitgerold, waardoor dit geen belemmering meer vormt. En voor de goede orde: als je de DeX Station hebt uit 2017, kun je deze ook in combinatie met de Galaxy S9 of S9 Plus gebruiken.

DeX Pad kopen in Nederland

Wie een DeX Pad kopen wil, moest tot nu toe niet alleen € 99,99 hebben, maar vooral ook geduld. Echter, vanaf volgende week is de dock dan toch ook in Nederland leverbaar. Samsung zelf zegt ‘m vanaf 16 april te gaan leveren. Het apparaatje is alleen beschikbaar in het zwart. Andere kleuren zijn ons op dit moment niet bekennd. Je vindt de DeX Pad in Samsung's eigen shop HIER.