Samsung Galaxy S8 update brengt juni patch, verbeterde navigatiebalk, camera (update: unbranded)

Een nieuwe Samsung Galaxy S8 update brengt de beveiligingspatch van juni, een verbeterde navigatiebalk en camera. De update rolt nu al door Europa, maar is nog niet in Nederland gearriveerdUpdate 20-6: voor Vodafone's S8 met en zonder plus staat de update nu ook in Nederland klaar. Update 21-6: en daar is de update voor de unbranded versies van het toestel.

Het is zo'n beetje halverwege juni, en dus een mooi moment voor Samsung om te starten met het aanbieden van de juni security patch op hun toestellen. Het lijkt erop dat de Galaxy S8 en de Galaxy S8 Plus dit keer de primeur hebben.

Galaxy S8 update juni

Op dit moment rolt voor de Galaxy S8 (Plus) een update uit naar firmwarversie XXU1AQF7. De update is beschikbaar op de unbranded toestelversies, en die van Vodafone. Het is een flinke update van maar liefst bijna 454 MB. De juni patch is dan ook niet de enige verbetering of verandering die de update met zich mee brengt.

Samsung heeft namelijk een nieuw optie toegevoegd aan de navigatiebalk van de Galaxy S8 (Plus) – de balk onderin beeld met daarop de virtuele navigatietoetsen. Helemaal links krijgt deze nu een stipje. Dit is de nieuwe Knop weergeven en verbergen. Tik daarop om de balk te verbergen, zodat hij niet in de weg zit bij sommige toepassingen.

Net als voorheen, kun je balk weer tevoorschijn halen door over de onderste schermrand naar boven te vegen. Als je dat nu, na deze update, doet is de navigatiebalk in eerste instantie transparant. Je kunt ‘m dan gebruiken, maar hij verdwijnt vanzelf weer als je iets anders doet. Nog een tik op dat zelfde puntje maakt de balk ondoorzichtig. Hij blijft dan vast in beeld, ook als je iets anders doet. Nog een tik en je verbergt de navigatie weer.

Wie nu dat weergave van de Galaxy S8 navigatiebalk wil aanpassen, ziet boven een schakelaar om deze Knop weergeven en verbergen weer uit te zetten. En de keuze voor verschillende achtergrondkleuren is na de update ook aangepast. Er is keuze uit zes kleuren, maar je kunt niet meer geheel vrij je eigen kleur selecteren.

Naast dit alles brengt de nieuwe Galaxy S8 update ook nog een verbetering voor de camera met zich mee. Om precies te zijn is het de panoramamodus die betere afbeeldingen maakt. Tenminste, als we de informatie die Samsung zelf bij de update levert mogen geloven. Niet genoemd wordt, dat nieuwe apps na installatie nu zelf vragen of je ze op het gehele scherm wilt tonen. Tot nu toe moest je dit elders handmatig instellen, maar nu vraagt je S8 er zelf om.

In Nederland

Op het moment van schrijven is de nieuwe update beschikbaar op Vodafone's branded Galaxy S8 en S8 Plus, en op de unbranded toestelversies. Hopelijk volgen nu ook T-Mobile's toestelvarianten snel.

Wil jij zelf handmatig checken of je de update al kunt installeren? Ga dan via Instellingen naar Software-update, en tik bovenin op Updates handmatig downloaden.

Lees de reacties (28)

  • ja Giuseppe woon ook in belgie en niks komt er door hier getuigt van weinig respect voor dit land inderdaad SCHANDALIG heb al gebeld met samsung en ze zeggen dat je moet wachten maar ja dit is de laatste keer dat ik een samsung gekocht heb dat weet ik FUCK THEM laat anders ook een iets weten als je wil ciao.

  • Inderdaad een grote schande. Nog steeds de mei update niet gehad hier in België. Mijn vorige s7 edge was dit ook het probleem. In Nederland hadden ze de update al 3 maand eerder.

  • Ok blijkbaar ben ik niet de enige in belgie ligt dus niet aan het toestel maar aan samsung zelf voor die bedragen 799 en 899 euro verwacht je toch veel meer en dan krijg je trage updates zeer traag komaan samsung belgie doe er iets aan!!!!!!!!!

1 2 3 4