Samsung rolt januari update uit voor Galaxy S7 en Galaxy Note 8

Samsung rolt vandaag de beveiligingsupdate van januari uit voor de Galaxy S7, S7 Edge en Galaxy Note 8. Op alle toestellen kun je de update nu installeren als je een Nederlandse of Belgische unbranded variant hebt.

Galaxy S7 update januari 2019

Het is inmiddels bijna drie jaar geleden dat de Galaxy S7 in de Nederlandse winkels verscheen. En ook nu krijgt het toestel weer netjes op tijd de maandelijkse beveiligingspatch. Voor de S7 en S7 Edge rollen updates uit naar de firmwareversies G930FXXS3ERLF en G935FXXS3ERLF.

In de januari patch zitten onder andere 30 verbeteringen voor de veiligheid van het Android besturingssysteem van de Galaxy S7. Bovendien zijn er ook nog een drietal fixes voor Samsung's eigen software – twee daarvan dichten een mogelijk lek in Wi-Fi verbindingen. Een vierde Samsung-specifieke fix die wel op andere Galaxy telefoons geïnstalleerd wordt, is niet relevant voor de (processor van de) Galaxy S7.

Beschikbaarheid

De nieuwe update is direct OTA (Over The Air) beschikbaar op unbranded Nederlandse (PHN) én Belgische (LUX) S7 en S7 Edge modellen. Als je jouw toestel direct bij Vodafone, T-Mobile of Proximus aanschafte, dan heb je een branded toestel. Voor deze modellen is de update op op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

Galaxy Note 8 update januari 2019

Ook voor de Galaxy Note 8 staat vanaf nu de update van januari klaar voor installatie. Let wel: het gaat hier nog niet om de Android 9.0 upgrade, maar alleen om de uitrol van de nieuwste beveiligingspatch. Een ruim 560MB grote update brengt firmware N950FXXS5CSA2 naar het toestel.

De patch bevat dezelfde verbeteringen die we hierboven al beschreven: 30 fixes voor het Android OS en drie stuks voor Samsung's eigen applicaties. Dat is uiteraard naast de bekende verbeteringen die in iedere update zitten, zoals prestatieverbeteringen en eventuele bugreparaties.

Beschikbaarheid

De update is nu OTA beschikbaar op de Nederlandse unbranded Galaxy Note 8. Ook op Belgische toestellen met landcode LUX kun je ‘m installeren, al moet je daar op dit moment nog Smart Switch voor gebruiken. Later vandaag zal hij ook daar ongetwijfeld OTA downloadbaar zijn. Zoals wel vaker is de update nu nog niet, maar spoedig wel, beschikbaar voor de branded toestellen van Vodafone, T-Mobile en Proximus.

Op zowel de Galaxy S7 als op de Note 8 zal de download van de update vroeg of laat vanzelf beginnen. Als je direct wil checken of hij al klaar staat voor jouw toestel, ga dan via de Instellingen naar Software-update, en tik daar op Updates handmatig downloaden.

Heb jij een van de bovenstaande update geïnstalleerd? Loop je tegen andere veranderingen of vernieuwingen aan? Bugs, of juist opgeloste bugs? Laat het ons hieronder weten!

(Dank aan iedereen die het ons meldde!)

Lees de reacties (6)