Galaxy A8 krijgt Dolby Atmos en nieuwe camera app met Android 8.0 (aanvulling: update nu van start)

De Galaxy A8 krijgt binnenkort eindelijk de update naar Android 8.0. Althans, het verschijnen van de vernieuwde handleiding van het toestel is een duidelijk aanwijzing hiervoor. We zien dat de camera app op de schop gaat, en  het toestel Dolby Atmos geluid krijgt. Aanvulling: als je 't over de duivel hebt, enzo. De Oreo-update voor de A8 is nu in Rusland van start gegaan (maar hier nog niet beschikbaar).

Begin dit jaar lanceerde Samsung de Galaxy A8 met Android 7.1.1 aan boord. Nu de Galaxy A6 en A6 Plus inmiddels met Android 8.0 Oreo in de schappen liggen, kan de A8  natuurlijk niet achter blijven. We weten al even dat Samsung aan de update werkt, en nu lijkt hij dan eindelijk echt dichtbij.

Galaxy A8 met Oreo Dolby Atmos, nieuwe camera app

Op Samsung's eigen servers is sinds vandaag de vernieuwde Galaxy A8 handleiding te vinden (Nederlands: PDF, Engels: PDF). In de speciaal voor de Android 8.0 update vernieuwde documentatie zien we een aantal veranderingen. Naast de verwachte uiterlijke vernieuwingen – bijvoorbeeld van icoontjes – krijgt de A8 straks Dolby Atmos geluid. Alle recente Samsung telefoons beschikken hier over, de de Galaxy A8 krijgt het dus ook.

Daarnaast zijn we dat de A8 ook een flink vernieuwde camera-app krijgt. De verschillende camerastanden staan na de update links op een rij in beeld, en je kunt ze dus direct selecteren. Als je er bekend mee bent: het is dezelfde camera-layout die onder meer op de Galaxy S9 te vinden is.

Ondanks deze puntjes, lijkt de Oreo-update op de Galaxy A8 niet zoveel nieuws te brengen. Tenslotte draait het toestel nu al op Android 7.1.1, waarin de meeste recente Samsung features al ingebakken zitten.

Wanneer?

Het verschijnen van een vernieuwde handleiding is een teken dat de Android 8.0 update voor de Galaxy A8 in feite ieder moment van start kan gaan. Helaas heeft Samsung nog steeds verder niets losgelaten over een eventuele planning, waardoor we niet veel meer kunnen doen dan afwachten. Dat neemt niet weg dat we natuurlijk hopen dat de maandelijkse update deze maand niet alleen de juli patch zal brengen, maar ook de nieuwe Android versie.

Aanvulling: in Rusland is de Oreo-update voor de A8 inderdaad zojuist gestart. Dat ging bij de andere A-serie telefoons recent net zo, en de A8 is dus geen uitzondering. Samsung rolt een dergelijke grote update eerst uit in één land, zodat er data verzameld kan worden over de kwaliteit van de nieuwe software. Blijkt alles in orde, dan rolt de update verder uit naar andere landen. Russische Galaxy A8-gebruik(st)ers mogen de komende dagen of weken dus proefkonijn spelen. Pas daarna komen andere landen, waaronder Europese, aan de beurt.

Lees de reacties (3)

  • Beschikbaar op unbranded galaxy a8 telefoons in NL! Zojuist binnen gehaald!!

  • Net binnengehaald en geïnstalleerd. Geen enkel probleem ondervonden.
    Leuk om de vernieuwde camera app te verkennen!