Dit is het Samsung Galaxy Watch logo

Niet dat er veel twijfel was, maar het onderstaande logo bevestigt definitief de komst van Samsung's Galaxy Watch. Het beeldmerk werd in thuisland Zuid-Korea vastgelegd.

Een tijd geleden werd al duidelijk dat Samsung aan een nieuwe horloge werkt. Voor het gemak werd deze lange tijd Gear S4 genoemd. Echter, een maand of twee geleden bleken de Zuid-Koreanen in de VS de merknaam Galaxy Watch te hebben geregistreerd. De nieuwe naam zien we nu nog een dubbel en dwars bevestigd.

Galaxy Watch logo

Bij de Korean Intellectual Property Offfice diende Samsung 20 juni j.l. het bovenstaande beeldmerk in. Het is het logo van de Galaxy Watch, en de bevestiging dat Samsung's volgende horloge inderdaad die naam zal hebben. De Galaxy Watch is mogelijk de eerste van een nieuwe serie wearables die niet meer onder de Gear-naam uit gaan komen. Daarnaast verwachten we ook nog een Galaxy Fit en een Galaxy VR.

De Galaxy Watch krijgt de modelcode SM-R800/R805 mee, volgens een recent opgedoken oplader voor het horloge. Hoewel wij er niet vanuit gaan dat Samsung voor dit horloge afstapt van haar eigen Tizen OS, gaan er wel degelijk geruchten dat de Galaxy Watch draait op Google's Wear OS – de wearable-versie van Android, zogezegd.

Verder zou de Galaxy Watch beschikken over een wat grotere accu, en een wat opgefrist design. Het zou bovendien Samsung's eerste slimme horloge zijn die je bloeddruk kan meten.

Lancering

Het is nog niet zeker wanneer Samsung de Galaxy Watch zal introduceren. Mogelijk gebeurt dit tegelijk met de Galaxy Note 9, die op 9 augustus onthuld wordt. Echter, de kans is groot dat het pas tijdens de IFA beurs in Berlijn gaat gebeuren, begin september.

Gerelateerde artikelen