December update Samsung Galaxy S7 van start: unbranded nu

Ook op Samsung's Galaxy S7 en S7 Edge is de december update inmiddels aan het binnenrollen. Opvallend: de branded toestellen van T-Mobile en Vodafone krijgen ‘m als eerste. Aanvulling 27-12: vanaf nu kun je ‘m ook op de unbranded S7 en S7 Edge installeren.

Galaxy S7 update december 2018

Netjes op tijd voor de feestdagen beginnen de Galaxy S7 en S7 Edge aan hun maandelijkse beveiligingsupdate. In tegenstelling tot de vertrouwde gang van zaken, zijn het dit keer niet de unbranded modellen die de start maken. Het is op T-Mobile's Galaxy S7 waar de update nu al beschikbaar is (G930FXXS3ERKP/G935FXXS3ERKP). En ook voor Vodafone's S7 modellen is hij er al via Smart Switch ( G930FXXS3ERL4/ G935FXXS3ERL4). Aanv.: op unbranded toestellen arriveren firmwareversies G930FXXU3ERL3 en G935FXXU3ERL3.

De update brengt de bekende optimalisaties en niet nader gedefinieerde bugreparaties mee. Maar het belangrijkste onderdeel blijft toch de security patch van december. Daarin zitten 21 verbeteringen voor de beveiliging van het Andrid besturingssysteem. Bovendien voegde Samsung zelf nog 40 fixes aan de patch toe, die niet allemaal relevant zijn voor de Galaxy S7 (Edge) specifiek. Wel relevant: fixes voor Dual Messenger, voor het klembord en de Veilige Map, en (op de S7 Edge) voor het Quick tools edge-paneel.

Beschikbaarheid

Zoals gezegd is de nieuwe update op dit moment direct (OTA) beschikbaar op T-Mobile's branded Galaxy S7 en S7 Edge. Als jouw S7 direct bij Vodafone aanschafte, kun je de nieuwe patch installeren via Smart Switch op je PC. In België is de update beschikbaar op toestellen van Proximus.

Heb jij een Nederlandse of Belgische unbranded Galaxy S7 of S7 Edge? Dan met je nog even geduld hebben. De update zal vast ook één dezer dagen van start gaan – maar op het moment van schrijven is hij er nog niet.

Vanaf nu is de december update beschikbaar op alle Galaxy S7 en S7 Edge modellen in Nederland en België. Zodra een update (OTA) beschikbaar is voor jouw Galaxy S7 zal hij vroeg of laat vanzelf beginnen met downloaden. Je kunt altijd zelf checken of dit al mogelijk is. Ga in de Instellingen naar Software-update en kies Updates handmatig downloaden.

Heb jij de december update al op jouw Galaxy S7 (Edge) geïnstalleerd? Laat ons hieronder weten of je nog meer veranderingen tegenkomt!

(Dank voor je melding, Karina!)

Lees de reacties (7)

  • Hoi ik kreeg het gisteren maar ik heb geen idee wat er aan veranderd is ? Weten jullie wat er veranderd is?

  • Eind december kwam op mijn S7 de update binnen. Een kleine, de security-uppdate.

    Ik kan geen SMS bericht (Samsun App) meer versturen, kon dit nog wel op 8 december. Blijft hangen in verzenden.
    Vandaag de Google berichten app voor SMS geinstalleerd en hierbij heb ik hetzelfde resultaat.

    Wie heeft de oplossing voor mij?

  • Eind december kwam op mijn S7 de update binnen. Een kleine, de security-uppdate.

    Ik kan geen SMS bericht (Samsung App) meer versturen, kon dit nog wel op 8 december. Blijft hangen in verzenden.
    Vandaag de Google berichten app voor SMS geinstalleerd en hierbij heb ik hetzelfde resultaat.

    Wie heeft de oplossing voor mij?