Samsung’s update planning bevestigt: Android Pie voor de Galaxy J3 en J7 uit 2017

Een nieuwe schema duikt op met een uitgebreide Android 9.0 update planning van Samsung. Veel nieuws zien we niet – op een paar significante verrassingen na. De Galaxy J3 (2017) en J7 (2017) staan ook op de lijst, bijvoorbeeld.

Samsung Android Pie planning: J (2017) serie ook

Via Samsung's Singaporese Members app duikt een opvallende lijst op, met een ruwe update planning voor een groot aantal Samsung telefoons en tablets. Ook voor de uitrol van de Android 8.0 update publiceerde Samsung vaak dit soort lijstjes. Daarvan weten we inmiddels dus twee dingen: de genoemde data kun je direct weer vergeten. Volgens de huidige Oreo-updatelijst in Samsung Members krijgt de Galaxy J-serie die update begin 2019 – terwijl die toestellen ‘m al lang kregen, bijvoorbeeld.

Het andere ding dat we het afgelopen jaar leerden: de genoemde toestellen op deze lijstjes zijn wel accuraat. En daar wordt het dan ook interessant. We zien namelijk ook twee modellen uit de J (2017) serie: de J3 (2017) en de J7 (2017). Waarom de J5 (2017) niet genoemd wordt is niet duidelijk – hopelijk wordt deze later nog toegevoegd. Ook de Xcover 4 staat op de lijst, die daarmee zijn twee grote upgrade gaat krijgen.

Verbeterd updatebeleid voor Samsung's budgetmodellen

In ieder geval bevestigt dit een trend die wij een tijdje terug al signaleerden: Samsung verbetert haar updatebeleid voor haar goedkopere Galaxy modellen. Vorige maand kreeg de Galaxy J7 uit 2016 de update naar Android 8.1. Dat was de eerste keer dat Samsung een toestel in de J-serie hier van een tweede grote Android upgrade voorzag. Deze lijn zetten de Zuid-Koreanen in 2019 dus voort met een tweede grote Android upgrade voor de J3 en J7 uit 2017. Dát is een flinke stap voorwaarts, waardoor ook de updatetoekomst van recente modellen zoals de Galaxy J6 en J6 Plus er beter uit komt te zien.

Op de A-serie uit 2017 lijkt deze verandering geen effect te hebben. Deze toestellen staan niet op de hier getoonde lijst. En hoewel ze ook in 2017 uitkwamen, kregen ze al twee grote Android upgrades. Je kunt nog steeds de petitie ondertekenen (HIER) die een signaal afgeeft aan Samsung dat ook die telefoons een upgrade naar Android 9.0 verdienen.

Updateschema: wanneer?

Zoals we hierboven al schreven, kun je de genoemde data niet erg serieus nemen. Maar ook daar is één aspect vermoedelijk wel correct: de ruwe volgorde waarin de toestellen de upgrade gaan krijgen. Als eerste krijgt inderdaad de Galaxy S9 de update – sterker nog: die is sinds gisteren daadwerkelijk in Nederland beschikbaar (al komt hij volgens de lijst dus in januari). De Note 9 volgt, en daarna ook de Galaxy S8 en Note 8. Vervolgens zal Samsung de A-serie uit 2018 bijwerken – al ontbreken de Galaxy A6 en A6 Plus nog op de lijst. Deze werden dan ook niet uitgebracht in Singapore, waar de lijst vandaan komt.

Na de recente A-serie volgt de J-serie van 2018, en daarna dus de J-serie uit 2017. Op de Tab S4 na, volgen de andere tablets dan pas later in het jaar. De kans is groot dat dat inderdaad ongeveer de volgorde van de uitrol zal zijn zoals deze in de loop van 2019 ook hier zal plaatsvinden.

Wil je op de hoogte blijven van alle Pie-gerelateerde ontwikkelingen? Check dan regelmatig ons grote Samsung-Galaxy-en-de-Android-9.0-update-overzicht.

(via)

Lees de reacties (7)