Clear View cover kan krassen op het scherm van de Samsung Galaxy S6 (Edge) veroorzaken (update: statement van Samsung)

De nieuwe Clear View covers die Samsung lanceerde samen met de Galaxy S6 en de Galaxy S6 Edge kunnen in sommige gevallen krasjes op het scherm van de telefoon veroorzaken. Samsung zelf heeft dit inmiddels bevestigd.

Sinds de release van de Galaxy S6 en S6 Edge en de bijbehorende Clear View hoesjes voor beide toestellen duiken er her en der gebruik(st)ers op die krasjes op het beeldscherm melden.

Een mogelijk oorzaak zou het bovenlaag van de vierde generatie Gorilla Glass kunnen zijn. Dit glas is weliswaar erg sterk, maar de toplaag is naar verluid ook vrij gevoelig. Hierdoor kunnen de covers dus dit soort krasjes veroorzaken.

Samsung zelf heeft dit inmiddels bevestigd, en laat weten de zaak op dit moment te onderzoeken. Hopelijk komen we dus op korte termijn weten hoe Samsung dit alles wil gaan oplossen.

Heb jij één van de Clear View covers voor jouw S6 of S6 Edge, en kamp je met hetzelfde probleem?

Update:

Inmiddels heeft Samsung een uitgebreider statement gegevens met betrekking tot krasjes veroorzaakt door de Clear View hoesjes. Hier in de Benelux moedigt Samsung gebruik(st)ers aan contact op te nemen (zie HIER), met bijvoeging van de volgende gegevens/documenten:

  • Foto's van scherm en hoes
  • IMEI nummer (te vinden op de achterzijde van het toestel of de verpakking)
  • Serienummer (ook achterzijde toestel)
  • Modelcode (S6: SM-G920F, S6 Edge: SM-G925F)
  • Bon/factuur van toestel en hoes

(via)

Lees de reacties (43)

  • Ook last van. Hoop dat ze snel met een oplossing kopen. Ondertussen al een nieuwe cover gekocht.

  • Ook ik heb hier last van. Heb er een cover op gedaan maar ook daar komen krassen op. Ligt dus duidelijk aan de cover. Balen. Heb vier weken moeten wachten tot ze uit kwamen. Al die tijd super zuinig geweest en nu is het scherm alsnog beschadigd.

  • Ook ik heb er last van.
    Sinds een week deze cover erop en nu krasjes.
    Lijkt op een vuiltje maar je krijgt het er niet af.
    Slechte zaak bij zo'n duur toestel en speciaal ontworpen hoesje.

    Hoop dat Samsung met oplossing komt.

  • Hier idem dito
    Vanaf dag 1 de cover erop gedaan en krijg steeds meer vlekjes erop.
    Inderdaad een kwalijke zaak en ik verwacht dan ook een goede oplossing van Samsung

  • Ook ik heb het clearview hoesje en krijg steeds meer kleine vlekjes en krassen op het scherm te zien. Ik vind dit wel een kwalijke zaak voor een toestel van 900 euro. Hoop dat Samsung met een oplossing komt. Want ik heb dit toestel nog geen maand.

    • Heb de s8 deze begon naar 2 maanden ook putjes te vertonen net of ze onder het scherm zitten jammer voor zo n duur toestel moet niet kunnen ben er heel zuinig op Frank.

1 2 3 7
Gerelateerde artikelen