Vooruit, nog eentje: Samsung Galaxy S6 Edge versus iPhone 6 drop test

Nadat we vorig week al zagen dat de Samsung Galaxy S6 Edge onder de juiste omstandigheden ongeveer even buigzaam is als de iPhone 6 Plus, neemt het toestel het nu op tegen de iPhone 6 – in een nietsontziende drop test. Glas en een goede bouwkwaliteit gaan inmiddels prima samen, zo blijkt.

samsung-galaxy-s6-versus-iphone-6-drop-test Vooruit, nog eentje: Samsung Galaxy S6 Edge versus iPhone 6 drop test

Het vermoeden dat vorig week al ontstond, wordt in de onderstaande video – gemaakt door de mensen van EverythingApplePro – nog eens bevestigd: je hoeft niet bang te zien dat het overdadige gebruik van glas in de Galaxy S6 en S6 Edge de toestellen fragiel maakt. Het gebruikte Gorilla Glass 4 is verbazingwekkend robuust. Sterker nog: de iPhone 6, met één zijde van glas en eentje van aluminium, heeft meer moeite met de herhaaldelijk confrontatie met de stenen ondergrond.

Dat gezegd hebbende, zijn dit soort tests natuurlijk ook anno 2015 allesbehalve wetenschappelijk. Definitieve conclusies over welk toestel de betere bouwkwaliteit heeft, zijn op basis van het getoonde niet te trekken. In feite zijn beide telefoons behoorlijk goed bestand tegen een gemiddelde val. Toch is het duidelijk dat er een hoop veranderd is sinds de beruchte glazen behuizing van de iPhone 4. De Galaxy S6 (Edge) is simpelweg geen opvallend breekbare smartphone – dat valt inmiddels wél te concluderen.

Beste Galaxy S6 deals

Per provider

Los toestel

Praat mee